1. postavil som podla navodu midi kontroler na arduino nano
2. Problem: na windows XP, 7, 10 ide pod LMMS 1.2 ide bez problemu.
Na linuxe nejde (test: LM 18.3, debian 10, Manjaro, MX linux) na antix 19.2 s xfce a Devuan 3 xfce ide. Ide o 2 PC (moj desktop: ASRock H81M-ITX + Intel Pentium G3240 zvuk onboard na externej USB SB ide a testovaci desktop:ASRock K8A780LM + AMD Sempron 2800+ zvuk onboard )
Sprava sa to rovnako pod vsetkymi distrami to arduino vidi, programovanie cez arduino IDE ide. zvukovky funguju. len na jednom PC s roznymi distrami to nejde a uz z toho sediviem.
Nenapada niekoho nieco?
Drivery su v pohode rovnake ako vo fungujucich. Midi kontroler pripojeny cez USB
lsusb identifikuje CH340 (screen v prilohe)
Tak skúsil by som novší kernel, ja mám v stable verzií na antiXe 5.10 a tiež poodpájať z USB všetko čo môžeš, aby sa to náhodou nebilo.
Mno a pozrieť dmesg.
Dik.
ale antix mi ide, inde kernel skusim.
USB skusim. vymenim klavesnicu a mys za ps/2.
ta doska ma 4x USB 2.0 a 2x USB 1.1 vzadu, na doske 3x vyvod na USB (spolu 12x) pripojeny USB hub (ALCOR Micro) a wirelless set mys + klavesnica v zadu na usv 2.0.
dmesg tiez prelezene, vsetko vyzera rovnako, ale skusim to preliezt podrobnejsie
idem dat cistu instalaciu mx a uvidim.
Mario dik za navedenie:D.
Problem robi kernel
riesil som to zatial na MX 19.4 a riesenie:
Funguje na kerneloch: 4.9.x, 4.19.0-16, 5.10.24
nefunguje na: 4.19.0-12, 4.19.0-13, 4.19.0-14, 5.10.x, 5.11.0-11.1 (liquorix)
Nie je zač, napadlo ma to keď som zbadal rozdielnu verziu patchov.
Prípadne skús 5.4 te má podporu do Dec, 2025.
to uz nejdem riesit, midi kontroler pojde novemu majitelovi :-) spolu s MX linux 19.4. a kernel 4.19.16 na notebooku
ja som len zostavovatel :-)
Aj takú skrinku si si vyrobil? Cvakni to :-)
fuu, no nafotim ked mi dojdu potenciometre moju. bude drevo alebo preglejka
Chalan si to vcera vzal ale foto bude, ide na to robit skrinku z eloxovaneho hliniku na cnc