Zblblo mi Clementine. Na Devuane mam Quod Libet a DeadBeef
Otazka do pléna, čo používate, a prečo (plusy / minusy)
Ja sa totiz neviem rozhodnut medzi Audacious, Amarok, QuodLibet a DeadBeef.
Z kazdeho mi nieco vyhovuje. A clementinka pada.
Zblblo mi Clementine. Na Devuane mam Quod Libet a DeadBeef
Otazka do pléna, čo používate, a prečo (plusy / minusy)
Ja sa totiz neviem rozhodnut medzi Audacious, Amarok, QuodLibet a DeadBeef.
Z kazdeho mi nieco vyhovuje. A clementinka pada.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
pozri strawberry (myslim že to je fork alebo obnož Clementine)
ja ho používam pre dobrú podporu externých DACov a hires audia
inak používam VLC
strawberry som skusal. je to pokracovanie clementine. VLC ano ten pouzivam univerzalne (video audio)
este by som mozno doplnil aby slo upravit v prehravaci vzorkovanie (na 48000Hz)
Ahoj.
Používam Audacious. Je jednoduchý,tagy neriešim ani iné prídavné funkcie a za celé tie roky mi ani raz nezblbol,takže som nemal dôvod ho meniť. Ale ak by začal,mám v zálohe SMPlayer. A nevadí mi,že to nie je priamo audioprehrávač.
no asi pozriem ten audacious.
tagy neriesim, mam skladby podla albumov v priecinkoch. vacsinu si ripujem sam takze mi to nerobi problem
A môžeš si ho dotvoriť napríklad na vzhľad Winampu,,,
Štandardne Audacious, v Q4OS TDE odľahčený JuK,,,
Ja na online rádia používam Goodvibes. Na mp3 xmms2. Počúvam veľa hudby, ale audiofil nie som, takže väčšinu mám stále v mp3.
OT: Aj teraz mi hraje Sisa Michalidesová.
rozdiel medzi kvalitnou mp3 (respektive akoukolvek komprimovanou skladbou) a flacom (alebo aj highres) ma problem naslepo rozpoznat aj profi audioproducent, ktory ma na to trenovane usi (videl som video kde to skusali traja a mali uspesnost 7/10),
ovela vacsi zmysel ma kvalita reprodukcnej sustavy (repro, zosik, dac)
a najväčší zmysel má si tu hudbu užiť
ovela vacsi zmysel ma kvalita reprodukcnej sustavy (repro, zosik, dac)
tak nejako. hlavne ked je mp3 z audiocd tak tam, na rovnakych repro nie je skoro ziaden rozdiel, lebo nie vsetko mam na LP.
a najväčší zmysel má si tu hudbu užiť
tak, hlavne to musi ist.
inak asi predsa ostanem kombinacia deadbeef + vlc. ten audacious mi nejak nesedi, zda sa mi zlozitejsi ako quod libet
Pozri si ešte Sayonara player, je napísaný v c++ a QT. Vyzerá celkom dobre.
tak vyzera to dobre. skusim mu spolu s audacious dat sancu
Inak Audacious je dobrý aj v tom, že si môžeš vytvoriť záložky (ako taby v prehliadači), tuším sa dajú aj premenovať (nemám teraz Audacious po ruke) a takto môžeš mať otvorených viac playlistov a len si prepínať podľa toho, čo chceš počúvať. Inak tu máš pár prehrávačov, tie prvé vôbec nepoznám.
Aaa tak sa pripájam, JuK mi o druhej ráno vypeckoval repráky na plno a to som ho chválil za nenáročnosť, skoro som zobudil polku baráku. Takže naspäť ide Audacious alebo niečo obdobné,,,
tebe sa toto deje nejak casto (či to bol niekto iný), zacinam mat pocit ze tam asi nebude problem s prehravacom
BTW toto je dovod prečo mam rad hw ovladanie hlasitosti
Dobre si pamätáš, to mi už druhý soft siahol na celkové ovládanie hlasitosti a vypeckoval na max a samozrejme po polnoci, predtým to bola chyba konfigu Pulseeffects. Neriešim, nahodil som Audacious,,,