Ahojte. Premýšľam o nasadení captcha kvôli SEO spamu. Problém je, že spam sem vkladajú reálni ľudia, takže akákoľvek captcha riešiteľná človekom (napr. z indie) je neúčinná. Takže hľadám spôsob, ako vytvoriť captchu, ktorú rozlúskne bežný slovák / čech, ale niekto mimo nášho regiónu to nezvládne. Nápady?
Captcha
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Navrhujem pouzit kratke detske hadanky, ktore -translator spravne neprelozi a cudziemu uz vobec nic nepovedia. Alebo ziadat pokracovanie v detskej riekanke. Priklad: dopln 2 pokracujuce slova - Jedna druhej riekla, ............ /ked kolace/. Mirec, skus si spomenut, co ta sudruzka ucitelka vtedy naucila.
Aspon zistime, kto z cudzincov chodil do ceskoslovenskych skolok.
Tak toto je nanič, pretože ani ja som nevedel, ako to pokračuje. Nie všetci poznajú rovnaké riekanky. Tak by sa mohlo stať, že ani slovák by to nevyriešil a čech tým tuplom. Možno by sa dalo niečo v zmysle hlavné mesto Čiech, Slovenska alebo najvyššie pohorie slovenska. Aj keď je pravda, že aj toto sa dá človekom prekonať, len to chce väčšie úsilie.
Toto je niečo, čo sa dá ľahko vygoogliť aj pre človeka, ktorý neovláda slovenčinu, stačí dať do googla a ten sám doplní.
Poskladaj písmená do správneho poradia.
BEROKRUŽOM = __________
Hmm po 2 minútach som mal chuť prehnať to myspellom. Mesto by ma nenapadlo. V každom prípade nápad dobrý, tu by translator, ani google nepomohol.
Hm, to je 10! = 3628800 možností.
Sú tam opakujúce sa znaky, takže 10!/(2!*2!) = 907 200 možností.
Aha áno, hneď sa to bude rýchlejšie zadávať.
Čaute. Čo tak vyskúšať niečo podobné ako majú na ubuntu fóre pre nováčikov.
Je tam skupina slov a treba napísať jedno z nich, ktoré tam nepatrí.