přesunutí dat Thunderbirdu z windows na linux

Sekcia: Aplikácie & Desktop 08.08.2023 | 16:17
Avatar Šimon Hart Linux Mint  Používateľ

Zdravím, prosím o radu jak přesunout data Thunderbirdu z windows 10 na Gurada Linux. Zkoušel jsem návod na webu, ale nefungovalo to. Tedy jestli jsem to správně udělal. Předem děkuji za ochotu

CPU: QuadCore Intel Core i5-4590, 3700 MHz_RAM: 32658 MB_NVIDIA GeForce GTX 1650_SSD: 1TB
    • RE: přesunutí dat Thunderbirdu z windows na linux 08.08.2023 | 20:18
      Avatar kamowski Linux Mint  Používateľ

ak máš celý adresár thunderbird nakopírovaný do /home/user (nejaké tvoje meno), tzn.:
      /home/user/thunderbird
      a pri spustení aplikácie, chce aby si si založil nový účet, tak jediná chyba bude asi len chýbajúca bodka, má to byť:
      /home/user/.thunderbird
      tá bodka znamená, že je to skrytý adresár, takže:
      - v prehliadači súborov stlač ctrl+h - zobrazia sa ti skryté súbory a adresáre
      - vymaž automaticky vytvorený adresár .thunderbird
      - tebou nakopírovaný thunderbird prepíš na .thunderbird (s bodkou)
      - ctrl-h - skry, čo má byť skryté :)
      - spusti thunderbird

• RE: přesunutí dat Thunderbirdu z windows na linux 08.08.2023 | 21:47

Zdravím, děkuji. Tak tento postup mi nefungoval. Ale pokud bych se v Thunderbirdu pořádně podíval do "Nástrojů", tak bych zjistil. že tam dvě možnosti "Importovt..." a "Exporovat...". Export vytvoří zip soubor. Tento soubor lze pak kamkoliv nakopírovat. Pak při importu stačí vybrat tento soubor. A vše je hotovo.

CPU: QuadCore Intel Core i5-4590, 3700 MHz_RAM: 32658 MB_NVIDIA GeForce GTX 1650_SSD: 1TB
      • RE: přesunutí dat Thunderbirdu z windows na linux 08.08.2023 | 21:48

Zdravím, děkuji. Tak tento postup mi nefungoval. Ale pokud bych se v Thunderbirdu pořádně podíval do "Nástrojů", tak bych zjistil, že tam dvě možnosti "Importovt..." a "Exporovat...". Export vytvoří zip soubor. Tento soubor lze pak kamkoliv nakopírovat. Pak při importu stačí vybrat tento soubor. A vše je hotovo.

• RE: přesunutí dat Thunderbirdu z windows na linux 08.08.2023 | 21:48

Zdravím, děkuji. Tak tento postup mi nefungoval. Ale pokud bych se v Thunderbirdu pořádně podíval do "Nástrojů", tak bych zjistil, že tam jsou dvě možnosti "Importovat..." a "Exporovat...". Export vytvoří zip soubor. Tento soubor lze pak kamkoliv nakopírovat. Pak při importu stačí vybrat tento soubor. A vše je hotovo.