Ahojte. V súčasnosti sa v svete Wesnothu stala dosť veľká vec. Po rokoch neaktivity správcu SK prekladu som sa rozhodol, že ho kompletne nahradím. Znovu sa tak prekladá a komunikuje s tvorcami obsahu v hre. Vrátane rôznych nových doplnkov, ktoré si samozrejme pokojne vyskúšajte. Wesnoth funguje na kadečom :)
Problém je, že pôvodný správca, Aceman, sa kompletne odmlčal. Nemám tak žiadny kontakt na ostatných autorov (až na jednu výnimku). A tak sa spýtam tu: Poznáte niekoho z týchto dobrých ľudí?
https://wiki.wesnoth.org/SlovakTranslation#Prekladatelia
Zároveň... je tu niekto, kto by sa chcel pridať k prekladom? Rád čokoľvek naučím, to nie je problém. Ak by chcel mať niekto napríklad v Cévéčku, že prekladá veľké stratégie, zachraňuje veľryby a tak :)
Len spomeniem, že sme to štyria dotiahli na viac ako 80% a stále sa pokračuje :)
No... a štyria to dotiahnu na 100%. :)
Nič v zlom, len skonštatovanie, že dnes sa akosi snaha spraviť niečo len tak, pre ostatných, akosi vytráca.
raz napíšem blog o tom, ako som hľadal dobrovoľníkov na miniknižku o životospráve na 1 normostranu. A stále hľadám :D
ja prekladam co pouzivam, stellarium, xfce, antix a mx linux.
A to uz je dost problem nie su ani na to ludia, a ani ja tiez nemam cas tolko prekladat ako ked bol mx 16/17
wesnoth ma nechytil. a myslim ze je to dost uzkoprofilova hra.
maximálny rešpekt a veľmi držím palce, robíš skutočne veľa pre komunitu. Len tak ďalej a posielam imaginárneho Tuxa :
čisto teroristicky tu nie je niekto, kto vie (alebo pozná niekoho kto vie) východniarčinu? Zemplín, spiš... skrátka východoslovenské nárečie?
Hm - kvôli prekladu tej hry? No bolo by to skvelé - zvoľ si rasu a jazyk - Elf, Ork,... a východniar!
Namiesto many by bola borovička a a pod. :)
a nasleduje veľká battle o Minas Tirith a potom epická bitka o Trebišov :)
Som sa normalne musel zaregistrovat :) mi nedalo nereagovat. "Vichodňarski", samozrejme, viem a keď je treba, tak pomôžem...kľudne aj s prekladom, mám v tom prax (a východniarske titulky som tiež robil). Kľudne mi napíš a rád prispejem svojou troškou...
to hľadám na niečo iné :) prosím, napíš mi na FB či mail :)