Do dobrý deň Hľadám možnosť ako vyplniť tlačivo Z MFSR napríklad daň z nehnuteľností. Existuje vôbec taká možnosť pre Debian?
Vyplnenie PDF tlačiva
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Do dobrý deň Hľadám možnosť ako vyplniť tlačivo Z MFSR napríklad daň z nehnuteľností. Existuje vôbec taká možnosť pre Debian?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
ak je to len jednoduché pdf, tak v libreoffice sa to dá vyplniť
je to tragický spôsob ale v núdzi pomôže
---
niektoré daňové formuláre sú v editovateľnej forme tu
ten tvoj, tam však nie je
v mx linux je masterpdf. funguju v nom vsetky danove formulare. pouzivam verziu 4
dan z nehnutelnosti sa podava na magistrat (BA) ako miestna dan. editovatelne pdf je tu a funguje v master pdf 4 free
este jedna drobnost :
Master PDF Editor 4 though, which is free for non-commercial use with no restrictions (at least on Linux, I'm not sure about macOS and Windows), can still be downloaded and works well, even though it's not linked on the application official website.
Ďakujem Bežné textové PDF pokiaľ viem tak sa dá editovať v LibreDraw. Hlavne že v LO viem s eOP podpísať PDF ale jednoducho ho vyplniť nie.
Niektoré obce majú formuláre vyplnitelne online a niektoré nie, musím stiahnuť, vyplniť a odoslať. Nuž sme na Slovensku
to nie je problém LO ale toho TLAČIVA
To viem. Štátny flákači a darmožráči to majú na háku
ja nie som z oboru, neviem posúdiť náročnosť takej práce
ale je to zrejme neskutočne ťažké, vytvoriť elektronicky vyplniteľný formulár,
chcieť od toho aj to, aby sa vypĺňané dáta hneď zapisovali niekam do databázy na obecnom úrade, ..., to už je scifi a aby to bolo v celej štátnej správe ....., fúúú, to je takmer ako stvorenie sveta
ibaže, ..., by som sa mýlil :D
na každý pád, zaujímavá téma na diskusiu
Isteže Ani ja to neviem presne. Lenže žijeme v dobe elektronickej. Tlačia nás do toho, aby sme komunikovali so štátnou správou elektronicky . Cez daňové až po prihlásenie psa. Za tie roky by to už mohlo fungovať aj na obciach. Koniec koncov dane podávame len elektronicky, sociálna poisťovňa funguje tiež len elektronicky. Takže stiahnuť PDF, vypísať ručne je krok späť. Nejaké diskusie sa vedú aj na platforma.slovensko.digital
Sú tam zaujímavé diskusie čo všetko sa za hodilo a začalo odznovu vyvíjať.
Prtišli mi tlačivá z káblovky-samozrejme nedá sa vypísať-treba vytlačit a poslať poštou??
Ja som teraz stiahol nejaké tlačivo na DzN, a ide editovať aj v Foxit Reader.
Link na SW: https://www.foxit.com/downloads/
A ide to aj cez Qpdfview.
Dokonca aj keď ho otvorím v natívnom prehliadači PDF pre Firefox (pdf.js), aj tam to šlo vypisovať,...
Ďakujem Master PDF je v pohode použiteľný.