Caute vsetci,
Az donedavna som pouzival pim osmo standardtnym sposobom. Ale teraz ked urobim dvojklik tak nenastartuje normalne, len v system monitore figuruje ako proces s prislusnou velkostou x MB. To co som mal a mam rad na osmo je date calendar, jednoduchy vypocet dni od start datumu po end datum. Aplikaciu som skontroloval, je nainstalovana ako root, je tam moznost spustit ju ako iny user, ale mne sa nespustila ani po restarte ako power user. Tak by som rad vedel:
1. Da sa instalacia opravit, ak ano ako ? 2. Ak nie, pouzivam hlavne date calculator, ake ine moznosti existuju ?
3. Pozeral som pim - 8 best pim for linux, ale niektore stranky, kde mali byt aplikacie boli mrtve.
bingo
Tak za prvé by bolo fajn, keby si povedal na akom linuxe to používaš. Po druhé, skúsil si to odinštalovať a znova nainštalovať?
1. Da sa instalacia opravit, ak ano ako ?
Ano, da. reinstalaciou. Podla distribucie
2. Ak nie, pouzivam hlavne date calculator, ake ine moznosti existuju ?
napriklad pouzit terminal a prikaz date
3. Pozeral som pim - 8 best pim for linux, ale niektore stranky, kde mali byt aplikacie boli mrtve.
osmo je opustene 4 roky. moznostou je Evolution, Merkuro, alebo orage.
1. Da sa instalacia opravit, ak ano ako ?
Ano, da. reinstalaciou. Podla distribucie
2. Ak nie, pouzivam hlavne date calculator, ake ine moznosti existuju ?
napriklad pouzit terminal a prikaz date
osmo je opustene 4 roky. moznostou je Evolution, Merkuro, alebo orage.
orage :)
tutok
na LM 21.3 orage už ale nedám, zato osmo je v repozitári a je funkčný
orage je nativne xfce. je mozne ze niekde nejde nativne.
hm osmo sa da stiahnut z sourceforge ale pod debian 12 hadze chyby a pod mx 23 sa nespusti. a to ani s boot do systemd
tak osmo je vo verzii 4.4.2 v debian sid
ale stale plati nejde mi pod mx ani pod debian 12 xfce
Pouzivam Kubuntu 24.04 a ano skusil som odinstalovat osmo s moznostou purge a nainstaloval som novsiu verziu, ktora sice chvilu isla, ale potom sa problem opakoval.