Změna poštovního klienta

Sekcia: Aplikácie & Desktop 06.03 | 14:59
Avatar Šimon Hart Linux Mint  Používateľ

Zdravím, rád bych změnil poštovního klienta. Používám Thunderbird. Je to dobrý program, ale rád bych ho změnil. Nebudu rozvádět proč mi mi vadí tak jako Firefox. Podle průzkumu co jsem provedl tak mě vyšli následující kandidáti:

1. SeaMonkey, jenže je také z Mozilly. I když pošťáka má dobrého, ale je tam kopa jiných součástí.
  2. Evolution, u něho ji si nejsem zcela jist. Funguje dobře. I když jsem někde četl že občas ztratí e-mail. Ale s tím nemám zkušenost. Co nesvede je (bez tunelu) připojení na Protonmail. To mohu vyřešit pomocí ElectronMail.
  3. Ale nejraději bych se vrátil k Claws Mail. I tady bych řešil Protonmail pomocí ElectronMail. Jenže problematické připojení k Gmailu. Návod s OAUTH2 Google na získání ID klienta jsem nepochopil ten jejich postup.

Prosil bych o radu a doporučení na který e-mail klient se zaměřit. Případně jestli by někdo mohl poradit jak se dopracovat k ID klienta OAUTH2 pro Claws Mail. Děkuji za jakoukoliv radu

CPU: QuadCore Intel Core i5-4590, 3700 MHz_RAM: 32658 MB_NVIDIA GeForce GTX 1650_SSD: 1TB. MX Linux Xfce
    • RE: Změna poštovního klienta 07.03 | 00:27

Na co ti OAUTH2 pri IMAP-e?

• RE: Změna poštovního klienta 07.03 | 07:25

Zdravím, u klientů Thunderbird, SeaMonkey a Evolution tam s OAUTH2 není problém. Ale u Claws Mail je vyžadován ID klienta Google OAUTH2 pro Claws Mail. A tam ten popsaný návod získání ID klienta je pro mne zmatený. Viz příloha.

CPU: QuadCore Intel Core i5-4590, 3700 MHz_RAM: 32658 MB_NVIDIA GeForce GTX 1650_SSD: 1TB. MX Linux Xfce
    • RE: Změna poštovního klienta 07.03 | 12:02
      Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

pouzivam evolution.

dvojfaktor overenie, vsetko bez problemu. vid priloha. prihlasenie a nastavenie cez asistenta v evolution funguje. 

taktiez sa vyhybam veciam od mozily.

Do or do not. There is to no try.​ Když pohřbíš moc tajemství, na hřbitově dojde místo.
      • RE: Změna poštovního klienta 07.03 | 14:36
        Avatar Richard antiX  Používateľ

No a je to skvelá myšlienka na blogový zápisok :).

• RE: Změna poštovního klienta 07.03 | 15:15

Děkuji za rady. Zkouším Evolution. S Google e-mailem není žádný problém. Ale s Outlokem mám problém. Při nastavení mi nenabízí OAuth2 (Outlook). Tak nevím co s tím.

• RE: Změna poštovního klienta 07.03 | 15:28

K problému s Evolution a Outloku viz příloha.

No k Claws Mail a nastavení 'OAUTH2 Google' je zajímavý návod na zprovoznění tady: https://www.antixforum.com/forums/topic/how-to-set-up-oauth2-in-claws-mail/