skončená LTS podpora a čo ďalej

Sekcia: Aplikácie & Desktop Včera | 19:16
Avatar martin-zeleny Linux Mint Mate  Používateľ

Ahojte,

ako riešite upgrady systémov potom ako im skončí podpora ? Mám niekoľko rozbehaných inštalácii linux mint, kde teraz vypršala LTS podpora. A kedže všetko funguje ako má, nechce sa mi to preinštalovávať novšou verziou. Ako toto riešite vy ?

• RE: skončená LTS podpora a čo ďalej Včera | 19:30
      Avatar Pavel Q4OS, DistroWatch  Administrátor

Ja vždy používam čistú inštaláciu novšej verzie bez upgrade distribúcie s rovnakým programovým výberom. Ale asi by som vyskúšal na tvojom mieste predsa upgrade ak máš Linux Mint na viacerých kompoch, ale určite by som predtým zálohoval systém napríklad s Timeshiftom. Problém vidím hlavne v dvoch veciach, ak používaš repozitáre mimo základných, tie nemusia existovať pre najnovšiu verziu LM. A druhá, že niektoré novšie verzie programov môžu používať iné konfigy ako pôvodné takže ich budeš musieť aj tak nastaviť nanovo.

• RE: skončená LTS podpora a čo ďalej Včera | 19:51
      Avatar martin-zeleny Linux Mint Mate  Používateľ

takže to preinštalovávaš.

neexistuje nejaka distribúcia, ktorá sa vie updatovať donekonečna ?

či to sa neodporúča ?

• RE: skončená LTS podpora a čo ďalej Včera | 20:32
        Avatar Pavel Q4OS, DistroWatch  Administrátor

Oficiálny postup, či sa to odporúča alebo nie ti nepoviem. Asi by som skôr pozrel, či repozitáre ktoré používaš existujú aj pre najnovší Mint, skôr celú inštaláciu zazálohoval, zmenil repozitáre na aktuálne a spustil update LM. Aby sa ti nebili rôzne verzie, toho by som sa bál asi najviac pri upgrade.