Zdravím, nainstaloval jsem si do MX Linux Xfce na počítači CPU: Intel Core i3-4130 (32bit) / RAM: 4GB (MX-Linux 64bi) FileZilla Server. Stáhl jsem si balíček deb ze stránky a nainstaloval. Ale rozhodl jsem se že jej chci odinstalovat. A nejde mi to. Při aktualizacích systému mi vyskakuje přihlašovací okno FileZilla Server. Vypnu ho a ve správě aktualizace vyběhne chybová hláška. Při pokusu cokoliv nainstalování jakéhokoliv software vyskočí chybová hláška a neproběhne instalace čehokoliv. Pokoušel jsem odinstalovat pomocí Synapticu nelze protože vyskočí přihlašovací okno FileZilla Serveru a po zavření ve výpisu je chybová hláška a nedojde odinstalace. Při pokusu odinstalce v terminálu příkazem "sudo apt-get purge --auto-remove filezilla-server" opakuje se to stejné.
Myslel jsem že najdu spuštěnou službu FileZilla Server běžící na pozadí, ale neuspěl jsem. Nevím si rady jak se ho zbavit.
Děkuji za jakoukoliv radu.
Když jsem se pokusil odinstalovat v terminálu, tak tady výpis:
Ten balik si asi nainstaloval poklepanim, cim sa spustil pravdepodobne debinstaller. Tak ukonci Synaptic, najdi stiahnuty balik a poklep, cim znova spustis ten debinstaller a mrkni ci tam je moznost odinstalovat.
Dalej je moznost vymazat ~/.config/filezilla
Ako sa pise na tej ich stranke FAQ.
Ano ten balík jsem instaloval poklepáním po stažení. Po znova poklepáním toho balíku vyskočí okno v kterém není tlačítko na odinstalování.
Po smazání "~/.config/filezilla" nemá na nic vliv. Pokus o odinstalaci probíhal jako před tím.
Myslím si, pokud se nepletu, když bych vypnul službu FileZilla Server běžící na pozadí tak nebude problém provést odinstalaci. Ale nevím jméno té služby.
Mozes na to mrknut v /etc/init.d
Zastavit tu sluzbu skusit podobne:
V tom prvom vypise najdes presne nazov sluzby, co mozes zadat ak to neni presne filezilla
.
Ak to nestaci mozes si precitat, prelozit subor README:
treba nabootovat do systemd (v grub vybrat verziu zo systemd) a nasledne odinstalovat.
filezilla server potrebuje systemd, mx zo systemd nefunguje treba si zmenit boot bud so systemd alebo si pozriet co a ako.
ps: uz to bude pravidelnejsie som do soboty doma.
Zoznam suborov/adresarov, ktore mozno bude treba vymazat rucne:
Pripadne prehladat cely filesystem, ci tam nieco nezostalo:
Zdravím, tak jsem jsem nabootoval do systemd. A zadal do terminálu příkaz "sudo apt-get purge --auto-remove filezilla-server" a krásně se Filezilla Server odinstaloval. Tedy dle mého soudu. Pak jsem zpátky nabootoval do nosystemd a vše běží jak má. Neotravuje žádne vyskakovací okno s přihlášením do Filezilla Serveru.
děkuji všem
ano to je "vyhoda" systemd.
vacsina programov je previazana s tymi koninami.