Zdravím, prosím o pomoc s nastavením programu Liferea. Chtěl bych přejít z RSS Guard na Lifera, ale nejdou mi některé funkce. Tedy pokud jsou dostupné u Liferea.
- Liferea nefungují klávesové zkratky
- Stažení zpráv jen nových
- Liferea označení zpráv
- Liferea nastavení stahování příloh
1. v HELP je tabulka a v ní jsou uvedené klávesové zkratky. Ale na ně program nereaguje. Například Ctrel-U (Updates all your subscriptions at once.), nebo Ctrl-D (Open current selected headline in an external browser). Po stlačení jakékoliv klávesové zkratky nic se neděje.
2. Nevím jak nastavit v Liferea aby mi stahoval jen nové zprávy. Protože pokaždé mi stáhne na každý kanál cca několik desítek zpráv i staré několik měsíců.
3. Chybí mi označení několik zpráv pomocí Shift+šipka (nahoru/dolů), nebo Ctrl+a. Nevím jak toho dosáhnout. Tedy jak to nastavit, pokud to jde v Liferea.
4. Stahování příloh ve zprávách nefunguje jak u RSS Guard. Tedy že kliknu v RSS Guard ve zprávě na přílohu pravím tlačítkem tak mi vyskočí okno s nabídkou co udělat s přílohou. Ale když kliknu v Liferea pravím tlačítkem myši, sice mi vyběhne okno s nabídkou a v ní je možnost "Ulož odkaz jako", ale nereaguje. Pak u názvu přílohy je tlačítko "Stáhnou". Po odkliknutí levým tlačítkem myší, tak sice vyskočí nabídka Palemoonu s nabídkou co udělat se souborem, je tam "Uložit soubor". To mi stáhne soubor na plochu, ale ne do /home/pepa/Stažené/. Nevím kde a co mám špatně nastavené.
Děkuji za jakoukoliv radu.
RSS čítačku posledné roky nepoužívam, naposledy som mal nahodenú multiplatformovú QuiteRSS a celkom sa mi páčila. Asi by som ju vyskúšal ak ti nevyhovuje Liferea.
QuiteRSS znám, ale jsem tuhle RSS čtečku zavrhl, protože už několik let se nevyvíjí. Asi od roku 2020. Navíc je Qt, a když mám Xfce tak jsem ji moc nechtěl. V repositáři MX Linuxu je, ale jen oldstable. Tak nevím.
Pozeral som stránky QutiteRSS a máš pravdu, je posledné roky nevyvíjaný. To že je Qt by mi neprekážalo, pozri ešte túto stránku či ti niečo nesadne. Možno sa mýlim ale mám pocit že aj Thunderbird podporuje RSS kanály.