Adresár .config/pulse/

Sekcia: Aplikácie & Desktop 08.10 | 20:47
Avatar Radovan Prokop Devuan (XFCE, 64bit, nonsystemd..... )  Používateľ

Dobrý deň.

Pri uvoľňovaní priestoru na disku, som našiel adresár .config/pulse/ v ktorom je milión súborov s koncovkou tdb, dokonca až z roku 2022, a vyzerá to tak, že za každý deň sa vytvárajú nové.

Keďže je to adresár .config, bojím sa ho len tak premazať, mohol by som zmazať všetky súbory okrem dajme tomu posledného týždňa, alebo môžem nastaviť pravidelné premazávanie ?

Ďakujem.

• RE: Adresár .config/pulse/ 09.10 | 07:35
      Avatar Livan Manjaro s XFCE, Q4OS s KDE  Používateľ

Toto je odpoveď chatgpt:

Áno, môžeš vymazať súbory z adresára .config/pulse/, ale je dôležité vedieť, že tieto súbory sú často súčasťou nastavení zvukového systému PulseAudio na tvojom Linuxovom systéme. Vymazanie týchto súborov môže viesť k tomu, že PulseAudio nebude fungovať správne alebo sa bude musieť znovu nakonfigurovať pri ďalšom spustení. Ak sa rozhodneš vymazať tieto súbory, PulseAudio by si mal byť schopný automaticky vytvoriť nové konfiguračné súbory pri ďalšom spustení. Avšak, je vždy dobré urobiť zálohu pred vykonaním akýchkoľvek zmien. Ak máš konkrétny problém so zvukom alebo PulseAudio, môže byť rozumné skôr skontrolovať logy alebo nastavenia, než vymazávať konfiguračné súbory. Rovnako môžeš skúsiť príkazy ako pulseaudio -k na reštartovanie zvukového servera bez straty konfigurácie. Pokiaľ nie si si istý, čo vymazať, vždy je lepšie opatrne a s predchádzajúcou zálohou.
    • RE: Adresár .config/pulse/ 09.10 | 17:40
      Avatar Tomáš Hanzel Slackware  Používateľ

Príde mi to ako nejaký problém s db, konfiguráciou.

Osobne by som riešil vec tak, že vyhodím starú konfiguráciu (cez zálohu, premenovaním, aby som sa k tomu vedel vrátiť ak sa niečo pototo).

Zastav pulseaudio

pulseaudio --kill

premenuj config

mv ~/.config/pulse ~/.config/pulse.old

a zapni pulseaucio znovu

pulseaudio --start

Následne sledujem tvorbu súborov.

Osobne by som mazal všetko čo je staršie ako x-y dní. Skript by to vyriešil. Lebo nie je normálne aby bolo tak veľa súborov. Tie by sa mali mazať samé. Sú to v podstate len nastavenia zvuku v daný moment.

Close the Windows Open The Source