ulozenie prehravanej hudby

Sekcia: Aplikácie & Desktop 05.12 | 13:40
Avatar martin-zeleny Linux Mint Mate  Používateľ

Ahojte,

existuje nejaky jednoduchy a spolahlivy sposob ako ulozit aktualne prehravanu hudbu v linuxe ? Napr. zo spotify atd.

Vdaka

Sľubovali nám mier, solidaritu a prosperitu. Dostali sme vazalstvo, dlhy a vojnu.
    • RE: ulozenie prehravanej hudby 05.12 | 14:08
      Avatar Pavel Q4OS, Debian  Administrátor

Ak sa nemýlim Spotify Premium podporuje ukladanie hudby na disk. Ale ak chceš ukladať práve prehrávaný zvuk tak skôr cez nejaký softvérový rekordér na pozadí, ale ako je to s kvalitou to netuším.

• RE: ulozenie prehravanej hudby 05.12 | 14:20

premium nemam, tajze neviem. hej presne nejaky rekorder na pozadi

Sľubovali nám mier, solidaritu a prosperitu. Dostali sme vazalstvo, dlhy a vojnu.
        • RE: ulozenie prehravanej hudby 05.12 | 19:50
          • RE: ulozenie prehravanej hudby 05.12 | 22:00

Kámo, ty si génius !

Fakt to šlape.

Vďaka

• RE: ulozenie prehravanej hudby 05.12 | 23:54

Nie je zač, ktorý soft si použil? Nechcem wareziť ale skôr by som hľadal ripy ako sa trápil nahrávaním a možnou editáciou hudobných stôp. Takto som roky dozadu nahrával pesničky z NFS Underground a robil orezy trackov a nakoniec som našiel soundtrack v dobrej kvalite a bez práce :-)

• RE: ulozenie prehravanej hudby 07.12 | 19:50

vieš čo, funguju dobre obi dva.

Ja som vedel o audacity, len som si nezmenil input z mikrofónu na zvukovú kartu a potom mi to nešlo :(

A v tom návode to bolo ako pre blbcov a tak mi trklo :-)

• RE: ulozenie prehravanej hudby 06.12 | 15:47
      Avatar Livan Manjaro s XFCE, Q4OS s KDE  Používateľ

Celkom som nepochopil, k čomu je dobré ukladať práve prehrávanú hudbu, keď Spotify existuje aj v bezplatnej verzii a práve prehrávanú hudbu si môžeš prehrávať kedykoľvek znova a znova bez obmedzenia. Používam neplatený Spotify na nb spárovaný so soundboxom a jediné obmedzenie je, že raz za čas sa tam spustí cca 30 sekundová reklama, ktorá je často tiež hudba.

• RE: ulozenie prehravanej hudby 06.12 | 16:32

Dám ti tip, prehrávaj Spotify v počítači cez webový prehliadač napríklad v kombinácii s uBlock a reklamy mať nebudeš, prišiel som na to úplne náhodou keď mi skončil premiák.

• RE: ulozenie prehravanej hudby 07.12 | 07:45
        Avatar Richard antiX  Používateľ

No my starší máme radi, ak je všetko (hodnotné) aj v offline podobe.

Je veľa vecí, ktoré sa časom vytratili.

• RE: ulozenie prehravanej hudby 07.12 | 10:39

Musím len súhlasiť, na disku sa mi nájde Frasier, nejakí tí votrelci a filmy 90tych ktoré nemažem. Alebo mp3 ktoré som ťahal cez 20 rokov dozadu v 128ke kvalite a aj tak to archivujem. A to si platím Spotify, Skylink a neviem čo ešte všetko a využívam skôr online služby, stále som aj zberateľ :-)

• RE: ulozenie prehravanej hudby 07.12 | 19:52

tu prehovorili skúsenosti

• RE: ulozenie prehravanej hudby 07.12 | 19:52

a keď si zrovna offline ?

Či všade zo sebou ťahaš mobil s dátamy a notebook ?

To pri takom behu môže byť také trocha menej praktické :-)