Zdravím komunitu v roku 2026. Vytvoril som nové vlákno pre tento rok. V januári sme sa nezišli z dôvodu neočakávaných prekážok. Vo februári sa to však podarilo. Zišli sme sa štyria. Milan sa venoval zaujímavým novinkám v linuxových distribúciách. Jednalo sa o MiniOS linux a Ufficio Zero Linux OS. Veľmi zaujímavé distribúcie. Rozhodne stoja za pozornosť. Okrem iného sme debatovali aj o slovenskom superpočítači Perun a českém kvantovém počítači VLQ. No dúfam, že sa pridajú aj ostatní, aby ma doplnili.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.

toto je pokračovanie predchádzajúceho topicu
keby chcel niekto zajtra liveStream ( napríklad distefano ) , treba napísať SEM ( nestačí telefón )
Včera sme sa stretli podľa plánu, a to napriek značnému množstvu hokejových fanúšikov v "našom PKO". Ja som prišiel nekôr, ale zachytil som už tradične Milana predvádzať nejakú zaujímavú distrubúciu (pri všetkej vôli sa však neviem dopátrať jej mena). Zaujímavú story prezentoval aj Livan ohľadom problémov s pevným diskom v NB. Ja s Trogárom sme sa pustili do analýzy najnovšieho "európskeho" telefónu Jolla, ktorý funguje so systémom Sailfish a chce konkurovať etablovaným Android a iPhone mobilom. Padli aj nejaké myšlienky ohľadom OpenCampu. Potom sme nečakane skĺzly k bežným, oveľa prízemnejším otázkam: cena ropy, ako je to so slobodnou vôľou v rámci náboženských systémov a skončili sme pri zrodení a konci vesmíru, čiernych dierach a "veľkom atraktore". Hold, asi je na čase nainštalovať niečo ako BOINC a pridať sa k Science united alebo Einstein@Home projektom ako za starých čias...
Zišli sme sa štyria a tá distribúcia, ktorú Milan predvádzal, sa volala VailuxOS. Je postavená na základe debianu a ubuntu LTS s KDE. Je urobená tak, že sa podobá na Win11.