prechod na kubuntu authentification failed

Sekcia: Aplikácie & Desktop 24.11.2005 | 20:48
david   Návštevník
vcera som absolvoval bolestny prechod na Kubuntu z MDK. a hned niekolko preoblemov please vyjadrite sa. 1. shel nema aliasy, nema mc, 2. prihlasujem sa ako su hodim pasword - a hlaska authentification failed - Sorry 3. v amaroku 1,3 mi neprehrava mp3 je nastaveny engine gtstreamer iny sa neda a neprehrava 4. stiahol som si xmms balicek.deb pri kompilacii vypisuje nejake chybajuce kniznice, tak som ich skusal nainstalovat ale implicitne ja mam nainstalovane novsie verzie - a starsie (libgtkneviem co) sa uz nainstalovat nedaju viem ze je to asi vela sle skuste mi pichnut aspon s niecim diki moc
    • Re: prechod na kubuntu authentification failed 24.11.2005 | 17:41
      peter golis   Návštevník
      no, vzjadrili vz sme sa ale nikde nevidime otazku.
      • Re: Re: prechod na kubuntu authentification failed 24.11.2005 | 17:47
        david   Návštevník
        preco shel nema mc a nie su aliasy da sa s tym nieco robit ?
        • Re: Re: Re: prechod na kubuntu authentification fa 24.11.2005 | 18:18
          peter golis   Návštevník
          aliasy si mozes definovat ake chces, ake potrebujes a aj ake musis mat. to ze ich tam nemas nie je chyba distribucie. to je jej vlastnost. mne napriklad niektore aliasy nevyhovovali, tak som ich musel zrusit.
    • Re: prechod na kubuntu authentification failed 24.11.2005 | 17:48
      Avatar KiO Kubuntu 5.10  Používateľ
      ad1b: "sudo apt-get install mc" (neviem ci nebude treba pridat repositories ci ako sa to vola) ad2: pozri "http://www.ubuntu.cz/dokumentace/prirucka", hladaj cast "vytvorenie hesla pre root-a". ad3: treba doinstalovat kodeky, vid prirucka v bode 2. ad4: ... PS: Kubuntu mam len 2 den, tak az by bolo daco nespravne tak sorry...
      • Re: Re: prechod na kubuntu authentification failed 24.11.2005 | 19:31
        david   Návštevník
        no uz som si vytrhal asi vsetky vlasy stiahol som si pririucku,cez adepta som si zistil ze mam nainstalovane kodeky pre gstreamer ale aj tak mi nechce amarok, ani kaffeine a xmms ani nehovorim. skusal som ich pre istotu nainstalovat aj manualne ale vypisalo mi : ctu seznamy balikov ........Hotovo vytvaram strom zavislosti ... hotovo E:nemohu najit balik gstreamer8.8 ja fakt neviem, je to tym ze nie som s pc na ktorom mam kubuntu prave na webe ?
        • Re: Re: Re: prechod na kubuntu authentification fa 24.11.2005 | 19:46
          peter golis   Návštevník
          :ale aj tak mi nechce amarok, ani kaffeine a xmms ani nehovorim. co ti nechce? krystalova gula vravi nainstalovat. :je to tym ze nie som s pc na ktorom mam kubuntu prave na webe ? ano, moze to byt aj tym. zavisi od toho ako su definovane instalacne zdroje. ak je preferovany internet (bud preto ze je definovany ako jediny alebo sa na instalacnom CD dany balik nenachadza), tak ano.
        • Re: Re: Re: prechod na kubuntu authentification fa 24.11.2005 | 19:50
          Avatar dusan Arch Linux + Openbox  Používateľ
          Kapitolu o nastavovani repositories si cital pred trhanim vlasov alebo az potom? Pozri si subor /etc/apt/sources.list (sudo kwrite /etc/apt/sources.list) a odkomentuj riadok obsahujuci slova universe a multiverse.
          • Re: Re: Re: Re: prechod na kubuntu authentificatio 24.11.2005 | 20:41
            david   Návštevník
            stalo sa po takmer 2 stranovom vypise z konzoly to vzdavam pani diki vam za cenne rady ale dospel som k nazoru ze kubuntu zatial nie je pre mna. ked sa trocu ukludnim precitam si komplet prirucku a potom to snad skusim opat. ps:a to som so chcel trufnut na gentoo :)
            • Re: Re: Re: Re: Re: prechod na kubuntu authentific 24.11.2005 | 20:48
              123   Návštevník
              kubuntu je pre teba ,len su s nim na zaciatku taketo male problemy mam sice ubuntu ,ale podobnost s kubuntu nie je nahodna,takze ako uz bolo povedane treba doplnit zdroje do /etc/apt/sources.list , potrebujes multiverse a universe zdroje. Ja mam v sources.list toto deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu breezy-updates main restricted universe multiverse deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu breezy universe main restricted multiverse deb http://security.ubuntu.com/ubuntu breezy-security universe main restricted multiverse a s tym heslom a hlaskou authentification failed to vyriesis tak ,ze ak mas heslo root-a tak otvor subor /etc/sudoers a na konci je toto root ALL=(ALL) ALL za tym dopln nieco taketo uzivatel ALL=(ALL) ALL , uzivatel je tvoje prihlasovacie meno a uz prikaz sudo bude fungovat. Instaluj programy cez kynaptic ,nie adept ten je nejaky divny zatial. Ak budes niekedy kompilovat tak si nainstaluj build-essential ,linux-headers..., fakeroot, checkinstall - ten sa urcite zide ,napr. pri kompilovani mplayer-u.