otazocka ohladom mplayeru a acpi

Sekcia: Aplikácie & Desktop 14.12.2005 | 11:47
samuel cengel   Návštevník
mam otazcku, mam na booku iba 2,5mb graficku kartu neomagick a obcas by som rad pozrel nejaky divX, ako nastavit najlepsie mplayer? vybrat ako driver pre zvuk alsu,oss,sdl pre xv,x11? su mozne aj nejake vychytavky aby to islo dobre na tak slabsej grafike? a druha otazocka, ci ma pouzivanie acpi vplyv na chladenie alebo celkovo mensie zahrievanie alebo len na power saving a tym nasledne na mensie hriatie jeho nastaveniami oproti apm ktore riadi bios?
    • Re: otazocka ohladom mplayeru a acpi 13.12.2005 | 21:51
      peter golis   Návštevník
      zvukovy driver? mne sa najviac osvedcila alsa. video vystup? mne sa najviac osvedcil xv alebo dga (podla typu grafiky). nejake vychytavku na slabsej grafike? zavisi od toho co dana karta zvlada. moja voodoo1 rush s 2d chipom at3d nemala xv, ale dga na tom bola velmi dobre. moja nvidia mx 400 (nv11) bola zas lepsia v xv. takze pre vystupy odporucim spustit: mplayer -vo help mplayer -ao help a vybrat si z moznosti. vyskusat a tu najvhodnejsiu kombinaciu pouzit. najvhodnejsich moze byt niekolko kombinacii - najvecsia kvalita obrazu (ak si na nabijacke) a zvuku alebo najnizsi prikon (ak ides na baterku). inac to ze mas notebook mi poradila krystalova gula. uhadla?
      • Re: Re: otazocka ohladom mplayeru a acpi 13.12.2005 | 22:48
        samuel   Návštevník
        uhadol si peto, ale dalo sa to tusit nie, ked som tam kolaboroval aj s acpi a apm a 2apol mb grafika na desktope sa uz teraz tiez casto nevidi
        • Re: Re: Re: otazocka ohladom mplayeru a acpi 13.12.2005 | 22:57
          peter golis   Návštevník
          niektory ludia su ochotny robit na desktope s procesorom amd ktory ma rezim riadenia spotreby. ale najst najvhodnejsiu kombinaciu pomeru cena/vykon mozes skutocne len tak ze vyskusas vsetky moznosti. OT.: ja som to vyriesil slendriansky. doma mam stolny divx prehravac a ako prenosny prehravac pouzivam vcd/mp3/cd discman od oravy. lcd ma podla mna hnusny obraz ktory je navyse deformovany. ale to je len moj a moj nazor. ked by som mal porovnat napriklad obraz z lcd na notebooku s mojim starym monitorom apple multiscan, tak u mna vyhra na celej ciare ten niekolkorocny CRT monitor. skoda ze uz piska a mne sa tam nechce vymenit vosk.
          • Re: Re: Re: Re: otazocka ohladom mplayeru a acpi 13.12.2005 | 23:26
            samuel cengel   Návštevník
            jasne peto, keby som mal novy book za 40litrov, tiez by som asi neriesil kopu veci, na ktore sa tu pytam a mozno niekomu to moze pripadat, ako trapne otazky, ale ja sa na tom ucim, ako vytrieskat aj zo stareho compu, co najviac a keby mi niekto chcel povedat, ze na 400mHz a 2apol megovej karte sa neda robit ani pozriet film, tak mu poviem, ze je to magor, lebo to ide, no clovek z 40litrovym bookom by to asi trebars neriesil, lebo mu to pojde vzdy v pohode.
            • Re: Re: Re: Re: Re: otazocka ohladom mplayeru a ac 14.12.2005 | 00:28
              peter golis   Návštevník
              pohoda. kto sa vela pyta, vela sa dozvie. ale pojem najlepsi vykon neexistuje, preto som reagoval tak ako som reagoval. niekomu ide o spotrebu, niekomu ide o vykon a niekomu o hlucnost. tak isto clovek moze pouzit viacere profily aj pri prehravani filmov, ved je rozdiel ci si clovek pozrie vo vlaku 1 alebo 3 hodiny filmu a doma si ten film moze kludne pozriet v plnej kvalite kedze tam ma zasuvku 230V. kazde jedno nastavenie zarucuje inu funkcionalitu, ved sa predsa jedna o nastavenia. ps: ale vystup x11 by som skutocne pouzil iba v krize a v spolupraci s notebookom za 40 tisic. gl a gl2 ti asi nebudu fungovat. vesa je zaujimava alternativa ak chce clovek setrit ram a vypne xwindows, ale mne zvykla nehat cierny terminal oprava vola cez setsysfont. mohol by som pokracovat aj dalej, ako napriklad vychytavka cvidix od nvidie (film na pozadi textoveho terminalu a na nom pismenka kde clovek normalne pracuje) ktora vyzera frajersky, ale kazi oci. podobne aj aalib, ale pozerat filmy v aalib je len cisto frajerina. ale posobiva, skus si tak pozriet matrix. ale to som uz zacal zabehavat uplne od temy. najlebsie bude ked si rozmyslis co ocakavas, a vyberies si z dostupnych parametrov ;-) kazdy mame svoj vkus, sme predsa individualisti. nie?
              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: otazocka ohladom mplayeru 14.12.2005 | 00:48
                samuel cengel   Návštevník
                to nebola vycitka, peto. ja som to s tym bookom za 40litrov uviedol iba preto, ze na nejakom novom zeleze asi nie je treba az tak riesit niektore veci, lebo to ide bez problemov, ale bohuzial na starych masinkach to uz nie je take jednoznacne.
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: otazocka ohladom mplay 14.12.2005 | 00:57
                  peter golis   Návštevník
                  ale zas na druhu stranu sa na starych masinach najviac nauci. mne to tiez vela dalo, najme ked som pouzil nestandardne kombinacie kariet.
                  • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: otazocka ohladom m 14.12.2005 | 11:47
                    samuel cengel   Návštevník
                    urcite ano, peto. odvtedy co pouzivam Archlinux a mam ho aj na starom notebooku tak som sa hrozne vela naucil. pri inych distrach a na dobrom desktope ma to vobec nenutilo ucit sa, vsetko bezalo obstojne a no problem, ale na tejto starej masine si treba aj jadro skompiovat a kopu dalsich veci a to cloveka nauci nove aj uz spoznane veci