zavislosti vo FC4
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: zavislosti vo FC4 20.12.2005 | 15:09miso Návštevníkpoznamka: nemam pristup na net so svojim kompom. teda mozem len nieco stiahnut a doniest si to domov :). Teda yum asi neprichadza do uvahy..
-
Re: zavislosti vo FC4 23.12.2005 | 16:57miso NávštevníkNo tak ludia, vsak mi poradite??
-
Re: Re: zavislosti vo FC4 23.12.2005 | 17:52meno Návštevníkneviem ci ti velmi poradim ale pokusim sa. skus si nainstalovat tie veci z instalacneho cd(alebo dvd) cez ten control center alebo co to pouziva fc4, to ti vyriesi tie zavislosti, a potom jednoducho upgraduj, cize v terminali napises rpm -U suborxy.rpm ... takto by ti to malo ist, ak su tie programi na instalacnom cd( alebo dvd ), co by mali byt ak su to tie vyssie spominane veci...
-
Re: Re: zavislosti vo FC4 27.12.2005 | 09:19Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľAhoj. Tiez mam FC4 a tiez nemam pristup na net a mozem potvrdit ze nainstalovat nieco v linuxe bez netu je dost o nicom. Obcas sa mi stalo ze rpm hlasilo zavislosti ale v skutocnosti to nebolo az take potrebne. Skus to rpm otvorit (napr. v midnight commanderi - vojdi do rpm a potom do *.cpio, najdi to execko a skopiruj si ho na disk) - potom pomocou ldd zisti ake lib potrebuje, mozno zistis ze ziadne. Priklad: ldd program .... .... libpng.so.0 --> not found ... ... Skus na FC4 cedeckach najst *png*.rpm a nainstaluj si ho Tiez je tam (FC4) cosi ako: "system-configure-packages" alebo nieco podobne - spusti to v X z prikazoveho riadku dvh
-
Re: Re: Re: zavislosti vo FC4 30.12.2005 | 13:18miso NávštevníkVdaka, skusim to takto. Uvidim. Ale system-config-package je o nicom. Suse ma YAST, je v nom aj instalator, mozem mu zadat nazov kniznice a on mi vyhodi, ktory balik ju poskytuje. Toto mi strasne vo Fedore chyba.
-
-
-
Re: zavislosti vo FC4 30.12.2005 | 14:09pzad NávštevníkJednoduchsie je najst si repository pre yum (napr livna, ...) a pouzivat yum - on si dotiahne co bude potrebovat.
-
Re: zavislosti vo FC4 31.12.2005 | 13:11Peter NávštevníkMam tiez FC4. Som linuxovy zaciatocnik a nemat internet, tak sa asi na Linux vyse... Mohol by niekto vytvorit nejaky vyber tych kniznic pre FC4, aby fungovali vsetky tie multimedialne softy, zavislosti a pod. Nejaky iso obraz, alebo nieco podobne. A pomohlo by to hlavne tym co internet nemaju.
-