dobry den
mam velky problem: stiahol som si skype v deb balicku zo stranky www.skype.com ten deb balicek pobporuje prave moje kubuntu 5.10 ale pri instalacii mi napise :
Vyberám predtým zrušený balík skype.
(Čítam databázu ... momentálne je nainštalovaných 78804 súborov a adresárov.
Rozbaľujem skype (z .../skype_1.2.0.18-1_i386.deb) ...
dpkg: problémy so závislosťami zabránili konfigurácii balíku skype:
skype závisí na libqt3c102-mt (>= 3:3.3.3.2); aj keď:
Balík libqt3c102-mt nie je nainštalovaný.
skype závisí na libstdc++5 (>= 1:3.3.4-1); aj keď:
Balík libstdc++5 nie je nainštalovaný.
dpkg: chyba pri spracovávaní skype (--install):
problémy so závislosťami - nechávam nenakonfigurované
Počas spracovania sa vyskytli chyby:
tak ma to sralo ze som potom si stiahol kniznicu libqt3c102-mt a skusal som ju naistalovat ale ona sa zas byla s kniznicou libqt3-mt ze ju mam odstranit ale ked som ju chcel odstranit tak mi napisalo v zavislostiach ze by som musel odstranit kubuntu-destkop a dalsie veci tykajuce sa KDE a to som nechcel tak som zacal hladat tuto kniznicu libstdc++5 a tu som nenasiel aby som ju mohol stiahnut tak som otvoril konzolu a isiel som sa pozriet preco skype skutocne nenabieha ked je naistalovany :
marfo@libra:~$ skype
skype: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
tak ze som usudil ze je problem v tej 2 kniznici tak som ju este viac hladal ale som ju nakoniec nenasiem
please help me fast
za pochopenie dakujem
marfo@libra:~$ sudo skype skype: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
na nete som nasiel nieco taketo:
sudo ln -s /usr/local/lib/libstdc++.so.5 /usr/lib/libstdc++.so.5
ale nefungovalo to a ja co som si pozeral mam libstdc++.so.6
ja tuto kniznicu naistalovanu nemam a neviem ju nikde stiahnut libstdc++.so.5 potom by to mozno sislo poradte mi please help me