Video v Slackware - mplayer-trhany obraz
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Video v Slackware - mplayer-trhany obraz 30.01.2006 | 13:56WlaSaTy Návštevníkna to aby si si mohol uzivat akcelerovane zobrazovanie filmov musis mat korektne nastaveny ovladac grafickej karty v /etc/X11 xorg.conf/XF65Config teda nie FrameBuffer, Vesa, VGA ale v tvojom pripade asi sis. aka je sucastna podpora grafiky sis, netusim. ale akceleracia by mala byt uz podporena. a potom musis zadat mplayer-u parameter vo s hodnotou nejakeho akcelerovaneho vystupu (dga, xv, gl, ...) takze: ako mas skonfigurovanu grafiku pre XWindows? a ake video vystupy pouzivas v mplayeri? PS.: ak ti to pojde, tak sem daj aj info aky mas procesor. tieto grafiky uz dlhsiu dobu montuju do lacnych notebookov alebo na low end dosky. riesenie nielen moze pomoct ale aj pomoze ostatnym.
-
Re: Re: Video v Slackware - mplayer-trhany obraz 30.01.2006 | 14:05dobinko Slackware 10.2, Ubuntu 5.10, G PoužívateľGRAF SIS - skonfigurovaná od inštalácie, s menovanými distrami nebol problém. Áno SIS je podporovaná myslím už v jadre 2.4 ako vravím bez problémové používanie. v mplayer-i používam vo -vo xv ///aspom pri predošlích distrách mi na tomto vo šlapala bez nejakých problémov. AMD Sempron 2300++ RAM SDRAM 246Mb
-
Re: Re: Re: Video v Slackware - mplayer-trhany obr 30.01.2006 | 14:10WlaSaTy Návštevníkv jadre je podpora chipsetu sis. ty potrebujes podporu grafickej karty. ale nebudem sa opakovat. inac sis mala podporu pre filmy iba pre mpeg1/2 ale nie mpeg4 (divx/xvid). to vsak nic nemeni na fakte ze to seka. najme ak mas procesor ktory to musi zvladat aj softwerovo.
-
Re: Re: Re: Re: Video v Slackware - mplayer-trhany 30.01.2006 | 14:15dobinko Slackware 10.2, Ubuntu 5.10, G Používateľono praveze je podpora grafickej karty teda ja ju mam. look www.sis.com //zdroj// poslednemu neviem ci chapem ale urcite som prehral divx-filmy v Linux-e....to len tak odstrely
-
Re: Re: Re: Re: Re: Video v Slackware - mplayer-tr 30.01.2006 | 15:09WlaSaTy Návštevníka v /etc/X11 xorg.conf,XF65Config mas aky driver pre grafiku?
-
-
-
-
-