uzamknute urpmi
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: uzamknute urpmi 01.03.2006 | 13:24mika NávštevníkDopředu musím upozornit, že nejsem uživatel Mandrivy, ale snad můžu poradit. Databáze instalátoru obvykle bývá uzamčená, jestliže se ní již jednou pracuje, tedy když k ní člověk chce přistupovat dvakrát (má ji spuštěnou v grafice a chce něco zároveň instalovat v příkazové řádce). Jiný důvod mě nenapadá. Asi bych zkusil jednoduše instalovat to ještě jednou. U toho MPlayeru se divím balíku gtk-devel. Devel balíky bývají potřeba ke kompilaci programu, ale pokud MPlayer už je v balíku pro Mandrivu, není třeba jej kompilovat. Možná jste k instalaci vybral balík se zdrojovými kódy (src.mdk, pokud si správně vzpomínám, to jsem nikdy nepotřeboval). Chtělo by to tedy vybrat jiný, pokud jiný k dispozici není, musíte doplnit další zdroj softwaru, odkud je ke stažení (nebo si balík najít na internetu). MPlayer závisí na GTK (můj např. na libgtk2.0-0), ale divil bych se, kdybyste ho už na počítači nainstalované neměl.
-
Re: Re: uzamknute urpmi 01.03.2006 | 14:33klayman NávštevníkVdaka za rada, presne tak, ja to mal pustene v grafike a zaroven som to tukal do konzoly...:-) Panenku, ta ja som lama:-)
-
-