Zdravim, mam problem s klavesnicou v GNOME. neviem z akeho dovodu mi stale nieco pokasle nastavenie. prejavuje sa to tak, ze po stiahnuti nejakych zaplat (to je loteria ze ktorzch) mi indsikator klavesnice ponukne na vzber iba USA anglicku klavesnicu, ktoru ale neviem ani zvolit ako predvolenu a ked chcem zmenit na SLOVAKIA qwertz, tak mi hodi celu temu GNOME do takeho hnusneho zobrazenia ale samotna klavesnica sa nemeni. neda sa zmenit ani kliknutim na ikonku indikatora klavesnice ani ked ten program spustim...pomozte niekto kto vie vo co go. ale teraz nech sa uz niekto najde lebo zatial mi nikdy nikto nepomohol na tomto fore...
dik
Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xfree86" Option "XkbModel" "pc101" Option "XkbLayout" "us,sk_qwerty" Option "XkbOptions" "grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll" EndSection
toto si hod do xorg.conf alebo xfree86 konfiguraku (predoslu sekciu vymaz a toto si uprav na zaklade tej povodnej) Potom lavym ctrl+shift prehadzujes klavesnice.