Slovensky manual v konzole prikaze man

Sekcia: Aplikácie & Desktop 13.04.2006 | 23:06
banan   Návštevník
Dobry den prosim pomozte chcel by som sa spytat ze ci existuje slovenskym jazykom pisnany prikaz man v konzole lebo casto krat sa mi nechce citat si 50 anglickych stran (a uz ma nebavy hladat spravny vyraz v slovniku cim stracam vela casu) ked sa chcem dozvedet o tom ake 100 % vyuzitie ma nejaky prikaz proste chcel by som si ten preklad (moze byt aj cesky) stiahnut a aktyvovat ale neviem kde a ako v jednej distribucii Auroxu live som vibral cesky jazyk a a skoro cely man bol po cesky povedzme ze by som to chcel urobit na distrribucii SuSE10.0 za pochopenie dakujem
    • Re: Slovensky manual v konzole prikaze man 03.04.2006 | 13:30
      WlaSaTy   Návštevník
      ano, slovenske (a aj ceske) mutacie manualovych stranok existuju, ale moc ich ludia nesynchronizuju. ale ak chces, mozes sa zapojit do prekladu. len to musi prejst korektorom ;-)
      • Re: Re: Slovensky manual v konzole prikaze man 03.04.2006 | 15:47
        Avatar Frantisek Klabzuba Debian  Používateľ
        Hmm.. Zeby dalsia odpoved typu: "Ano, v linuxe je to mozne, len si to musis urobit sam..." ;) Po zadani "slovenske manualove stranky" do google mi vyhodilo tieto relevantne odkazy: http://www.penguin.cz/~snek/mix/internet-cz.html ... kopa dalsich Trosku studovania neplatnych odkazov, volim vhodnejsie nazvoslovie: google: man-pages-cs ftp://ftp.linux.cz/pub/localization/linux/czman/ + dalsi 119 tisic odkazov ... a dokonca rpm-ko :) Pouzitim synergetiky: google: "man-pages-sk" 183 odkazov, smutne :( Zhrnutie: - vyborny napad by bol vytvorit na hlavnej stranke novu polozku "Slovenske Manualove Stranky" a tam davat smetie pozbierane z netu, vsetko pekne na jednom mieste... - skus tiez www.skosi.org, ja som to tam nenasiem ale malo by to tam byt... dvh
        • Re: Re: Re: Slovensky manual v konzole prikaze man 13.04.2006 | 23:06
          netdrake   Návštevník
          Ej, ani neviete ako by bodli slovenske manpages ...alebo aspon ceske .. hlavne co sa tyka programatorskeho manualu ...
      • Re: Re: Slovensky manual v konzole prikaze man 03.04.2006 | 17:35
        banan   Návštevník
        dakujem za prispevky o tom preklade som niekde pocul aj viem o tom pozriem sa na tie odkazy
        • Re: Re: Re: Slovensky manual v konzole prikaze man 03.04.2006 | 17:48
          banan   Návštevník
          s tymi odkazmi mas pravdu dvh ked si to tak zoberiem ze cesko ma 2x viac ludi nez slovensko a ma o 250tis. krat prekladov viac nez mi -- (je to s nami biedne) nielen co sa tyka linuxu ale aj uzitocnych prekladov perfeknych programov bez ktorych by som si nevedel predstavit Desktop co sa tyka prekladu linuxu je to vlasne preto lebo v cesku maju skoro vsetky distribucie vlasnu pobocku alebo minimalne maju nejaku stranku v cesku pisanu aj po cesky
          • Re: Re: Re: Re: Slovensky manual v konzole prikaze 03.04.2006 | 19:28
            WlaSaTy   Návštevník
            a preto je kazdy prekladatel vitany. odporucam prihlasit sa do prekladatelskeho teamu ;-)
          • Re: Re: Re: Re: Slovensky manual v konzole prikaze 04.04.2006 | 00:55
            tonino@pobox.sk   Návštevník
            Ja si myslim, ze je to preto, lebo slovaci beru cestinu ako druhy materinsky jazyk a tak dobre mu rozumia, ze sa nepokusaju robit nieco co nie je treba a uspokoja sa s cestinou, a ked chce niekto predsa len nieco urobyt tak namiesto toho aby robyl duplicitu, tak nasim vacsim bratom pomoze, nech sa spravi vaci kus roboty a ne dva krat to iste, ale menej.Teda ja si to tak myslim. A potom uz seci radsej sa na sovinu vykaslu a hladaju hned cestinu, lebo vedia, ze uspech je niekolko nasobne vecsi
            • Re: Re: Re: Re: Re: Slovensky manual v konzole pri 05.04.2006 | 13:27
              banan   Návštevník
              ja uz si neco vyberiem a inak za prispevky dakujem