mplayer na Kubuntu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: mplayer na Kubuntu 12.05.2006 | 14:00ventYl 2 x Slackware Používateľnic netreba patchovat, treba si s apt-getom stiahnut balicek gtk2-devel. totizto ak chces kompilovat gtk aplikacie, musis mat okrem samotnej kniznice gtk aj jej vyvojove sucasti (hlavickove subory, kniznice a podobne). potom treba configure zbehnut znova a mas...
-
Re: Re: mplayer na Kubuntu 12.05.2006 | 15:36Miro NávštevníkVďaka gtk2-devel tam síce k dispozícii nie je, ale našiel som v ./debian/control zmienku libgtk-dev, ktorý mi nainštaloval libgtk1.2-dev a teraz už sa zdá, že by to mohlo ísť. Aspoň to configure už zbehlo. Ešte uvidím, či rozbehnem aj samotný mplayer.
-
Re: Re: Re: mplayer na Kubuntu 12.05.2006 | 21:21222 Návštevníkak chces v kubuntu kompilovat tak si najprv nainstaluj balik build-essential a mozes aj checkinstall a potom kompiluj takto: ./configure , make , checkinstall (ako root) a vzniknuty balik .deb uz normalne nainstalujes. Vyhoda je ze si nezasvinis system. A kde si zistil ze kubuntu nema balik mplayer, zrejme nemas nastavene vsetky zdroje s balikmy v /etc/apt/sources.list
-
Re: Re: Re: Re: mplayer na Kubuntu 16.05.2006 | 13:36Miro Návštevníkv tom .../sources.list som odkomentoval všetky zdroje tam uvedené, potom som urobil apt-get update. A ked spustím Adept (štandardný správca balíčkov v Kubuntu), tak mi nenájde žiadnu balíček, ktorý by mal v názve mplayer. Ani apt-cache | grep mpalyer mi nič nevypíše :-( .. ale už som to úspešne skompiloval ( a zasvinil systém :-) klasicky "make install"
-
Oprava.. 16.05.2006 | 13:59Miro Návštevníksamozrejme, nie "apt-cache | grep mpalyer", ale "apt-cache search mplayer" .. akurát nejaký plugin do mozilly.
-
-
-
-
-
Re: mplayer na Kubuntu 14.05.2006 | 04:10Lucas Lommer Debian stable, LinuxMint, Foresight PoužívateľkUbuntu nema mplayer??? Jestli pouziva stejny repozitare jako Ubuntu, tak ma (i kdyz tak nejak podivne zkompilovanej :))-- Buduj vláčky, posílíš mír!
-
Re: Re: mplayer na Kubuntu 18.05.2006 | 14:03ICQ 232930691 Návštevníkzdravicko ...najde sa neaky ochotny clowek ktory mi vysvetli podrobne ako na mplayer ? prosim na ICQ 232930691 DAKUJEM
-
-