TeX, LaTeX...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: TeX, LaTeX... 16.05.2006 | 00:19uid0 Debian Používateľja by som ti poradil skor docbook (XML) a cez xmlto mozes generovat TeX, PDF, HTML, ... a pracu co napises mas prehladnu, rozdelenu podla kapitol a take srandy :) http://www.catb.org/~esr/writings/taoup/html/ch18s05.htmlDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: TeX, LaTeX... 16.05.2006 | 01:41petulik Kubuntu 5.10 Používateľ1. mas intalacne cd napalene dobre?? 2. urcite by som zmenil distribuciu. u mna mandriva letela po 2 dnoch do kosa. pouzival som LATeX v SuSE aj Kubuntu a nebol ani naznak problemu.
-
Re: Re: TeX, LaTeX... 18.05.2006 | 01:05svacko gentoo,hp-ux Používateľcafko,chcem sa len spytat,ake vyhody okrem XML mi prinesie docbook,ak nechcem konvertovat texty do html,ale pisat dokumenty (bakalarku,labaky,zadania a pod.) ? chvilu pouzivam latex,zatial ma strasi len praca s obrazkami, na ktoru si budem musiet este chvilku zvykat :) ako je na tom s obrazkami (a podporovanymi formatmi) docbook? diiky s.
-
Re: Re: Re: TeX, LaTeX... 18.05.2006 | 01:40uid0 Debian Používateľlen chcem upozornit, ze nie som cez to odbornik. DocBook je DTD pre XML, je to ciste na rozdelenie podla obsahu (rozne temy - kniha, clanok a pod. rodelene do podcasti). mozes si k tomu napisat akysi template, ktory urcuje formatovanie nadpisov urcitej urovne a pod. obrazky sa urcite daju vkladat formaty xmlto: For documents of type "docbook": dvi html html-nochunks man ps xhtml fo htmlhelp javahelp pdf txt xhtml-nochunksDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: TeX, LaTeX... 18.05.2006 | 01:42uid0 Debian Používateľlen chcem upozornit, ze nie som cez to odbornik. DocBook je DTD pre XML, je to ciste na rozdelenie podla obsahu (rozne temy - kniha, clanok a pod. rodelene do podcasti). mozes si k tomu napisat akysi template, ktory urcuje formatovanie nadpisov urcitej urovne a pod. obrazky sa urcite daju vkladat formaty xmlto: For documents of type "docbook": dvi html html-nochunks man ps xhtml fo htmlhelp javahelp pdf txt xhtml-nochunksDebian. apt-get into it…
-
-
-
Re: TeX, LaTeX... 16.05.2006 | 01:45Marián Ščerbák PoužívateľNeviem, mne celkom stacilo napisat : urpmi latex a uz som len vkladal CD... Mate v poriadku zdroje software? Skuste si pridat nejaky "upgrade" zdroj, napr: http://spirit.bentel.sk/Mandrakelinux/official/updates/2006.0/main_updates/ Ako editor sa mi velmi paci TeXmaker, ale je ich na vyber viac. A: \documentclass[10pt,a4paper,oneside]{article} \usepackage[utf-8]{inputenc} \usepackage{amsmath} \usepackage{graphics} napriklad :-)
-
Re: Re: TeX, LaTeX... 16.05.2006 | 01:50petulik Kubuntu 5.10 Používateľak chces slovencinu, skus: \documentclass{article} %definuj uz ako chces \usepackage[cp1250]{inputenc} %delenie na konci riadkov \usepackage[IL2]{fontenc} %slovenske fonty \usepackage[slovak]{babel} \frenchspacing %\nonfrenchspacing --medzery v sk ...
-
Re: Re: Re: TeX, LaTeX... 27.05.2006 | 15:31Mato NávštevníkZaujimalo by ma ci je mozne a ak ano tak ako zmenit text "Contents" ktory generuje tableofcontents na napr "Obsah'
-
Re: Re: Re: Re: TeX, LaTeX... 27.05.2006 | 16:03Mato Návštevníkuz nic uz som na to prisiel
-
-
-
-