Permissions denied pri pristupe na druhy oddiel
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Permissions denied pri pristupe na druhy oddie 01.06.2006 | 13:17uid0 Návštevníknejde len prezerat a namountovat ti ide? alebo ani to? mozno ti konqueror zmenil vlastnika
-
Re: Re: Permissions denied pri pristupe na druhy o 01.06.2006 | 13:24Tilk NávštevníkNie nejde to ani prezerat. Vobec mi neukaze ze by tam boli nejake subory. Dokonca ani nenacita velkost toho oddielu.
-
Re: Re: Re: Permissions denied pri pristupe na dru 01.06.2006 | 14:32Tilk NávštevníkA v tomto pocitaci pri nom ani nie je ta zelena sipka co pri ostatnych.
-
-
-
Re: Permissions denied pri pristupe na druhy oddie 01.06.2006 | 16:33nardew debian Používateľno tak pastni sem prava na dane subory
-
Re: Re: Permissions denied pri pristupe na druhy o 01.06.2006 | 16:42Tilk NávštevníkCooo? Pastni?
-
Re: Re: Re: Permissions denied pri pristupe na dru 01.06.2006 | 16:43Tilk Návštevníkjaaaj, sorry. ako to mam spravit?
-
-
-
Re: Permissions denied pri pristupe na druhy oddie 01.06.2006 | 17:10WlaSaTy Návštevníkano, napada. pripajas ten disk ako root? pracujes s tymi datami ako root? totizto je viac ako velka pravdepodobnost ze sa ti zmenilo UID a po preinstalacii si niekto iny s rovnakym menom. po prekopirovani dat im daj korektnych vlastnikov a skupiny. a na systemove zasahy nepouzivaj grafiku, cloveka potom mylia niektore chyby. najme tie co nemoze vidiet ....
-
Re: Re: Permissions denied pri pristupe na druhy o 01.06.2006 | 19:59Tilk NávštevníkAno aj ja som sa dopracoval priblizne k tomu ze data tam boli zapisane SLAXOM ked som bol prihlaseny ako root a preto sa k nim teraz ako uzivatel neviem dostat. Ale neviem ako to prestavit aby sa to napravilo.
-
Re: Re: Re: Permissions denied pri pristupe na dru 01.06.2006 | 20:13WlaSaTy Návštevníkproblem nie je v tom ze boli tie data zalohovane s pomocou live distro Slax, ale v tom ze Teraz nemas prava na ich precitanie ako Uzivatel. totizto, root ma pravo citat (a zapisovat) na cely system. vynimkou je meduza , selinux a podobne. ked ma proces kopirovania moznost zachovat atributy suborov, tak ich zachova. no a ty si v novom systeme iny uzivatel. nezalezi na tom ci mas rovnake meno, uzivatelske cislo mas odlisne. takze si vylistuj ktory to je disk: df -h prepni sa do toho adresara: cd /mnt/hda7 a prekopiruj to kam chces, napriklad pomocou mc. menu atrbutov odporucam iba pri skutocne tvojich datach (fotky, hudba, hry, praca, instalacky, ...) ale nie pri obnove konfiguracie. tam je lepie urobit merge :-)
-
Re: Re: Re: Re: Permissions denied pri pristupe na 01.06.2006 | 20:50Tilk NávštevníkLen ze ja to z toho oddielu nechcem prekopirovat. Ja ho chcem normalne pouzivat. Cize bude treba nastalo zmenit pristupove prava nan z roota na mna.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Permissions denied 01.06.2006 | 20:59uid0 Debian Používateľpokial si tam mal cisto nejake svoje adresare, tak im (spolu s ich obsahom) zmen vlastnika: sudo chown user:user -R tvoj_adresar a na ostatne subory sudo chown user:user tvoj_suborDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Permissions denied 01.06.2006 | 21:24Tilk NávštevníkNo to prave ze spravit nemozem ako som uz pisal Konqueror mi vobec neukaze obsah oddielu, hned pri pokuse o pristup vypise vyzsie spominane chybove hlasenie.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Permissions denied 01.06.2006 | 21:42:-) Návštevníkupozornenie: tu zmenu treba robit ako root
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Permissions denied 02.06.2006 | 01:49Tilk NávštevníkPreinstaloval som cely linux (nie koli tomuto ale bola to dalsia kvapka) a pri nastavovani oddielov som si dal experta a pomenil nejake nastavenia, oddiel ktory som potreboval som tam nejak oznacil a dokonca /home je teraz v nom a nie v oddiely so systemom. Cize problem je vyrieseny, bolo treba este odblokovat zvysne adresare, pouzil som vysie uvedene prikazy. Dikes za spolupracu.
-
-
-
-
-
-
-
-