MPlayer - titulky - diakritika
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 21:35uid0 Debian Používateľskus tieto fonty s kodovanim windows-1250 ale mozno je problem inde...Debian. apt-get into it…
-
Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 21:44WlaSaTy Návštevníkano, najprv je treba definovat kodovu stranku (subcp) alebo pouzit mplayer s heuristikou enca of yetiho. potom je treba pouzit korektny font s vsetkymi dlzdnami, mekcenmi, dvojbodkami a vokanom.
-
Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 21:47uid0 Debian Používateľale pokial je mplayer skompilovany s fontconfig-om, tak sa mi to nepodarilo rozbehat. len font som mohol menit, codepage nieDebian. apt-get into it…
-
-
Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:07chembro PoužívateľSpusti mplayer, chod do nastaveni(preferences), v zalozke Subtitles&OSD nastav encoding na CP1250, v zalozke Font ako Font by som ti odporucil si zohnat arial.ttf :-) a v encoding zvol Unicode. Tot moje nastavenie a funguje.
-
Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:14Dávid Sokol Ubuntu 7.04 Desktop/NB Používateľarial mozem pouzit hocijaky ... myslim aj .. /mnt/fat32/windows/fonts/arial.ttf ...windowsackz priamo???ta ... JA .. resp. moja maličkosť... ;)
-
Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:15uid0 Debian Používateľtrueype font s tym nema absolutne nic spolocne. to tvoj problem nevyriesi. ale ano, mozes pouzit aj tenDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:16chembro Používateľjj windowsacky moze byt.
-
Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:18Dávid Sokol Ubuntu 7.04 Desktop/NB Používateľdiky lidicky ... ide mi to ... podla chembrovho navodu ... a font som pouzil priamo windowsacky arial.ttf dakujem ...ta ... JA .. resp. moja maličkosť... ;)
-
Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:19chembro PoužívateľNemas zac. Teraz ked vies ako na to tak mozes aj ty pomoct ostatnym ;-)
-
Re: Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:24Dávid Sokol Ubuntu 7.04 Desktop/NB Používateľjasan ... ja rad poradim ...ak nahodou (zatial len sem tam) nieco viem ... ale uz sa stalo ... majte sa zatial ... uznacujem ju ako vyriesenu :)ta ... JA .. resp. moja maličkosť... ;)
-
-
Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:21uid0 Debian Používateľa clovek by povedal ze gmplayer je uplne nahovno, a pozri ho... ;)) inac, to nastavenie codepage by nemalo byt utf, myslim. titulky su v cp1250. (v manuali som prave nasiel parameter -subcp :))Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:27Dávid Sokol Ubuntu 7.04 Desktop/NB Používateľja som LAMA ... neviem ci je MPlayer na hovno ... ale nemyslim si ked ... dokaze pustat videa priamo na stranke ... ako keby bol windows media playerom ... napr. markiza tv archiv ... to je len moj nazor ...ta ... JA .. resp. moja maličkosť... ;)
-
Re: 03.06.2006 | 22:31uid0 Debian Používateľbozechran! mplayer je najlepsi prehravac! gmplayer som pisal (to je to klikatko co pouzivas :)) je to samozrejme subjektivny nazor. ale mnohi mi by mi dali za pravdu ;)Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakri 03.06.2006 | 22:41WlaSaTy Návštevníkhm, porovnavat The Movie Player s windows media playerom je mierne scestne. ta alternativna hracka ma mizernu podporu kodekov, jedna sa len o prehravac a navyse sa snazi za kazdu cenu nainstalovat vsetko co smrdi DRM. a je mu jedno ci sa jedna o nejaky nebezpecny spyware alebo nie. kdezto produkt pochadzajuci od nasich madardkych priatelov je nielen prehravac, ale aj konvertor a grabber. samozrejme ze ma prirodzenu podporu kodekov. otazne je ci uz oficialne dorobili navigaciu pre DVD. vtedy by sme ho mohli povazovat za dokonaly prdukt.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky - di 03.06.2006 | 22:55Dávid Sokol Ubuntu 7.04 Desktop/NB Používateľja som ho neporovnaval ... ja len ze ... pred par tyzdnami ... som zistoval ako sa daju pozriet videa na stranke ... a niekde na fore som sa dozvedel ze sa to neda ... a potom tam myslim ze to bol Tomas Srnka napisal ... ze MPlayer to vie ... uz len preto sa mi zda byt maximalne super ... kdeze by s tym mal byt bez neho taky problem :)ta ... JA .. resp. moja maličkosť... ;)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky 03.06.2006 | 23:16WlaSaTy Návštevníkano vie. existuje predsa plugin do prehliadaca internetu ktory nastartuje mplayer so spravnymi parametrami ;-) linux je znamy tym e v nom existuje miliion malych jednoucelovych programov, ale kazdy z nich si svoju pracu zastane perfektne. preto ten plugin :-)
-
-
-
-
Re: Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 03.06.2006 | 22:29uid0 Debian Používateľtak som to oskusal, ten parameter je na nieco iba v spojeni s truetype fontom.Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPlayer - titulky - diakri 03.06.2006 | 22:33Dávid Sokol Ubuntu 7.04 Desktop/NB Používateľco je to ten gmplayer? som barz nepochopil ...ta ... JA .. resp. moja maličkosť... ;)
-
Re: 03.06.2006 | 22:36uid0 Debian Používateľto je GUI k mplayeru - Graphical User Interface. klikatko :)Debian. apt-get into it…
-
-
-
-
-
-
Re: Re: MPlayer - titulky - diakritika 04.06.2006 | 00:25M N OpenSUSE 11.0 / OpenSUSE 11.1 PoužívateľSuper, ja som s tym mal tiez problem a teraz mi to funguje. Diki za radu
-
-