Zdravim. Na uvod: SOM NOVACIK :) Uz asi mesiac skusam rozbehat grafiku (NVIDIA GeForce4 MX440). Ficim na Kubuntu 6.06 a co umna znamena "rozbehat." To ani sam neviem :) Mohol by mi niekto napisat na co presne je nvidia-glx a "NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run" Ja mam taku uvahu :) ze nvidia-glx je pre OpenGL akceleraciu a to druhe je aj pre 3D akceleraciu, ak sa mylim opravte ma. V kubuntu 5.10 som si stiahol nvidia-glx, v xorg.conf som prepisal nv na nvidia a islo to, aj ked neviem co mi islo :) ale X server mi nabehol, no v 6.06 mi nenabehne s nvidia (nabehne len s nv alebo vesa). Pozeral som sa do log-u a pisalo tam nieco ze "Compatible NVIDIA X driver not found" Dnes som skusal v xorg.conf (s driver "nvidia") do Section "Device" dopisat Option "NvAGP" "0" aj s 1 a 2 a X server nenabehol. Vypisalo EE ze nenaslo nejaky nvidia modul, ci co. Uz si to presne nepamatam. Neviem si s tym poradit. Uz asi mesiac beham po forach a nic. Poradte PLS. Kamos ma GeForce4 MX400 a jemu ide vsetko v pohode, teda to nvidia-glx. A este taka mensia podotazka. Naco je treba odfajcit Load "dri" z xorg.conf? Budem velmi vdacny za kazdu reakciu. ( Pisem do fora prvi krat a chcel by som povedat (vyjadrit sa k jednemu davnejsiemu prispevku), ze ak niekomu nieco nejde pod linuxom, tak by nemal na tu-ktoru distribuciu nadavat ale by mal aj napriklad pomocou fora vyriesit svoj problem a posilnit ducha linuxu :) Linux pouzivam prvy-krat v zivote, uz asi 6-8 mesiacov ale podla mna je to super-hyper vec :) aj ked nie vsetko ide "ako po masle," ale zivot je uz taky). Ohhh a este nieco. Ak si nieco nainstalujem cez ./configure make a make install a ak chcem este raz ./configure, tak musim aj make a make install??? To by bolo asi vsetko :) Vdaka. S laskou Lenor :)
./configure
iba nakonfiguruje dany program pre konkretny pocitac.make
program skompiluje.make install
program nainstaluje. teda ak spustis./configure
druhykrat (napr. s inymi parametrami) tak treba spustit ajmake
amake install
aby sa skompilovala a nainstalovala nova verzia programu, ak to neurobis tak budes mat nainstalovanu iba tu staru. pri instalovani programov zo zdrojakov odporucam programcheckinstall
ktory vytvori priamo balicek pre tvoju distribuciu a dany program sa da potom elegantne odinstalovat pomocou balickovacieho systemu danej distribucie.NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run
je proprietarny binarny ovladac od nvidie, ktory samozrejme zvlada hardverovu 3D akceleraciu lebo ho vytvoril priamo vyrobca myslim ze v xorg.conf by mal byt zapnutelny pod nazvomnvidia