ssh pripojenie
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: ssh pripojenie 24.09.2006 | 14:44nardew debian Používateľno kedze vravis ze mas net cez LAN, tak je pravdepodne skryty za NATkom na servri... cize ak to je tak, na servri by bolo treba nastavit nejaky port forwarding na compov brat
-
Re: Re: ssh pripojenie 24.09.2006 | 14:52macbeth NávštevníkUplne som sprosty teraz,,,,,,, Okej tak nic potom,,, ale mozes mi aspon teoreticky poradit ako sa dostanem zo skoly teda na moj PC?
-
Re: Re: Re: ssh pripojenie 24.09.2006 | 15:20nardew debian Používateľno keby mal brat verejnu ip adresu, tak ty by si sa na jeho pc dostal bez problemov... ale kedze je pripojeny k netu cez lan, jeho pc nie je do okoliteho sveta viditelny a vsade vystupuje pod ip adresou servra... cize ak by si sa chcel pripojit na jeho pc, vasmu serveru by si musel povedat, ze vsetky prichodzie spojenia, ktore pojdu na port X ma presmerovat(forwardnut) na lokalny pc v lanke... mas nejaky pristup na vas lankovsky server?
-
Re: Re: Re: Re: ssh pripojenie 25.09.2006 | 14:56macbeth Návštevníksak to je ten problem ze budem sa musiet asi porozpravat s adminom aby mi to nejak nastavil, alebo je nejaka moznost, ze by som si to nastavil aj sam
-
Re: Re: Re: Re: Re: ssh pripojenie 25.09.2006 | 15:14WlaSaTy Návštevníkzavisi od toho ako mas na skole rieseny internet, a tiez od toho ako ho mas rieseny doma. predpokladam ze mas doma router s NAT kde musis aktivovat port forwarding na uvedene stroje. v skole treba vyskusat ci mas povolene pouzit ssh smerom von :-)
-
-
-
-
-