Konecne sa mi podarilo
nainstalovat Debian 3.1r3 Sarge a trochu sa v nom povrtat. Mam ale par otazok ohladne Linuxoveho distra Debian.
1. Da sa nainstalovat len "zaklad" KDE a nie komplet? Instaloval som cez apt volbou
apt-get install x-window-system kdm kde kde-i18n-sk.
2. Je Sarge naozaj stabilny? Par programov ako je Kopete, Konqueror, XMMS mi zostali visiet v pamati a musel som ich killnut, raz zamrzol cely desktop.
3. Presiel som par for - Je vhodny Sarge (Stable) na desktop, nie je lepsi Echt (Testing) kvoli aktualnosti softu a jadra?
Vzdy som chcel vyskusat Debian, len ma prekvapila jeho nestabilita u niektorych aplikacii. Preferujem stabilitu systemu pred aktualnostou.
apt-get install kde
ti nahodi cele KDE, skus balik kde-coreapt-get install kde-core
, ten by mal obsahovat len zakladne KDE. 2. Kopete pada a mrzne aj v Gentoo aj v Kubuntu... to iste amaroK, Konqueror mam stabilny\3.5.2 (vzdy padne len ked idem na microsoft.com - asi ma alergiu :)) 3. To uz zalezi od teba ci preferujes stabilitu pred aktualnostou Inac CentOS je velmi stabilny na desktop a aj server, ale ma dost neaktualne balicky (KDE 3.3.2). Jaho pouzivam na serveri a nemozem si stazovat.