Zaciatocnik-ubuntu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 17:23Stanislav Hoferek Greenie 18.04 Používateľjasneeeee ze pomozeme 0) kuk navod na ubuntu.kayle.sk - akurat pre zaciatocnikov a uzivatelov MS windows 1) antivirak a firewall = ZBYTOCNOST. toto nie je windows 2) zvolil by som namiesto Ubuntu napriklad Xubuntu. neviem ci bude rychlejsie, ale mozes si cokolvek nastavit 3) rychlejsie 4) programy gaim, kopete, alicq, licq, centericq, psi, amsn, skype... vyber si co by si len chcel. v tom navode je samozrejme popisane co a ako asi by bolo na ram 220 lepsie nainstalovat cez tzv. alternate CDtlačené knihy a e-knihy
-
Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 17:24Castler NávštevníkPred casom som bol na tom podobne, a jedna vec mi naozaj pomohla, za co autorovi touto cestou aj dakujem pozri stranku http://www.ubuntu.kayle.sk mal by si tam dostat vacsinu odpovedi na tvoju otazku, inak mimochodom aj pravidelne citanie fora na tejto stranke trocha pomaha. Vela zdaru.
-
Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 17:47templar ubuntu PoužívateľDakujem za rychlu odpoved ale este sa mi ruti v hlave jedna myslienka preco prave linux preco ste neostali pri win v com je lepsi linux?
-
Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 17:55templar ubuntu Používateľa ako je to ovladacmi na zvbukovku a graficku kartu po nainstalovani?
-
Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 18:00Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľJe len jediny dovod - lebo v linuxe pri stare zobrazuje take pekne logo s tucniakom a to vo windowse nieje ;)
-
Re: Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 19:58uid0 Debian Používateľja ho nemam ani v linuxe...Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 22:29Peter Rozum Arch Linux Používateľno keby si velmi chcel tak ho tam dostanes :-) ale vo woknows sa ti to asi nepodari :-PEverything is proceeding as I have foreseen.
-
-
-
Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 18:11Stanislav Hoferek Greenie 18.04 Používateľlinux nevies ake ma vyhody? pozri sa, najdi si akukolvek linuxovu stranku a pozri sa na vyhody a nevyhody...tlačené knihy a e-knihy
-
Re: Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 18:37skywaker Návštevník1. je legalny os a je lacnejsi nez windows 2. je rychlejsi 3. bezpecny - preto nepotrebujes antiviraky, firewall aj hej.. a co sa tyka urcite si pocul aj o antivirakoch pre linux? je to pravda ale tie nesluzia na obranu linuxu ale pomocou nich mozes vyliecit windowsacku stanicu ktora je v sieti (avg, clamav atd.) 4. ako to tu bolo napisane je krasa Gnome (graficke rozhranie v Ubuntu) vyzera ako Apple Max OS X a Kubuntu ma zase KDE. 5. mozes sa vela naucit (napr. programovat v C ako ja ale neoporucam lebo zatial som to nikde nevyuzil ibaze ked mam nejaky program ako pred casom jednu hru a nechcela mi skompilovat tak som si upravil zdrojaky :) 6. balickovaci system......... a kopa softu aspon v ubuntu a debianovi kde mas vyse 15000 balickov Odporucam ti Zenwalka je super rychly..... alebo Debian je super velky a potrebuje len 24mb pre instalaciu
-
Re: Re: Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 19:03cc Návštevníkked uz odporucas zenwalk , odkial tahat baliky? Nemam zenwalk len sa pytam kolko to ma dostupnych balikov, aby nebolo treba vela veci kompilovat.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 22:04Stano Návštevník800-1500 balickov pokial si zenwalka s niecim nepletiem
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 22:18skywaker NávštevníkZenwalk vela balickov nema ale jeho filozofia je aby neboli dve programi na to iste.... a co dodat "malo balickov, ale ta rychlost !!!" Spomenul som aj Debian - tam asi z balickami problem nebude :)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zaciatocnik-ubuntu 10.10.2006 | 22:42Stano Návštevníkstiahol som si prave iso subor zenwalku live, a musim uznat ze som este nic rychlejsie v rukach nemal. fakt je to pecka
-
-
-
-
-
-
-
-