Ideálny Linux = vlastné distro (TIP)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Ideálny Linux = vlastné distro (TIP) 31.10.2006 | 01:02luzr NávštevníkDopis si pred tie prikazy #!/bin/sh a mas vlastny dumaruautomatix skript..
-
Re: Re: Ideálny Linux = vlastné distro (TIP) 31.10.2006 | 01:50Dumaru NávštevníkSkripty som ešte nevytváral (som nepotreboval). Toto je len výpis z mojich inštalačných poznámok, ale tu by sa skript asi nehodil. Práveže chcem mať stiahnuté veci spálené v komplet distre, ktoré by sa nahodili hneď počas inštalácie, si ma nepochopil. Zakaždým sťahovať všetok soft s GPRS (5-5,5 kb/s) by nebolo riešenie, takto by som mal univerzálne DVD so všetkým, čo potrebujem. A využil by som to aj bez netu. Alebo keď už tak možnosť 2), nahodiť všetky ostatné veci na CD, pridať ho ako zdroj a cez skript z neho všetko nahodiť. Ale to by už nebolo ono - ešte sa mi nepodarilo v K/Ubuntu pridať lokálny zdroj a skripty nepoznám.
-
Re: Re: Ideálny Linux = vlastné distro (TIP) 31.10.2006 | 06:31Dumaru NávštevníkLokálny priečinok sa mi podarilo rozbehať, ešte pozriem tie skripty a čo všetko sa dá s nimi robiť. Ale aj tak by som najradšej vytvoril komplet inštalačku distra.
-
Re: Re: Re: Ideálny Linux = vlastné distro (TIP) 31.10.2006 | 09:31Miso,zuze (aneb Suse) NávštevníkAj mna by odpoved na tvoju otazku zaujimala. Teda mas na mysli nejaky nastroj ako je nLite pre Windows?
-
Re: Re: Re: Re: Ideálny Linux = vlastné distro (TI 31.10.2006 | 10:17titanik mint Používateľexistuje pre instalaciu debian/*buntu instalacna konfiguracia preseed.conf. Ak si stiahnes alternate CD tak tam je manual(doc/install/manual/en/index.html) ake moznosti mozes dat do tohto suboru. Je tam aj prikladovy subor, ktory mozes upravit. Instalacia potom moze prebehnut bez akychkolvek zasahov az po konecnu fazu, kedy uz len prides, lognes sa a pracujes :). Ja som tak instaloval po sieti od netboot az po login obrazovku. Hoci to nebolo bez problemov, ale na skusku to bolo celkom dobre.
-
-
-
-