pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: pomoc 31.10.2006 | 18:16Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko Administrátorv ubuntu root nie je, ak chces prava roota tak v konzole: sudo suDlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 20:35vird Návštevníkako
-
Re: Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 20:40Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko Administrátortakto sa spytam: co potrebujes ako ROOT spravit?Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 21:08vird Návštevníkeditovat subor menu.lst v /boot/grub
-
Re: Re: Re: Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 21:10111 Návštevníktak alt+F2 gksudo gedit /boot/grub/menu.lst
-
Re: Re: Re: Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 21:10Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko AdministrátorALT+F2 -> "gksudo gedit /boot/grub/menu.lst"Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 21:15vird Návštevníkfunguje dik moc :D
-
-
-
-
Re: Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 21:07111 Návštevníknaco potrebujes ucet root-a? To ze je zablokovany pre vacsinu (aj teba) znamena ze ho nikdy nepotrebujes . Ak ti treba prava root-a tak pouzi napr. v konzole sudo prikaz_ktory_potrebujes a napis heslo s ktorym si sa prihlasil alebo stlac alt+F2 a tam zadaj gksudo prikaz_ktory_potrebujes ak pouzivas nautilus a chces si pracu v tomto podstatne ulahcit stiahni si automatix a nainstaluj si skripty pre nautilus . Potom ked budes potrebovat nieco upravit ako root len kliknes na to pravym tl. mysi a vyberies ze to chces spustit s pravami roota v gedite. Alebo sa da v hociktorom adresari kliknut pravym tl. mysi a vybrat root-nautilus-here a vypyta si to tvoje heslo a mas pristup ako root. Mozes veselo mazat ,kopirovat ako root. Na tuto funkciu si velmi rychlo zvyknes.
-
Re: Re: Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 21:28<<<>>> Návštevníkalebo ked chce spustat grafickeho spravcu suborov (s moznostou vybrat prava roota) si mozes naistalovat program ze krusader ....... :))) je celkom user friedly a urcite lepsi nez nautilus, nieco na sposob total commandera vo windowse .... staci zadat do konzoli sudo apt-get krusader ;)
-
-
-
-
Re: pomoc 31.10.2006 | 21:27vird Návštevníkeste jedna vec je na to nejaka prirucka kde su tie sudo prikazy?
-
Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 21:31Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko AdministrátorpriruckaDlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: Re: pomoc 31.10.2006 | 22:32Stanislav Hoferek Greenie 18.04 Používateľhmmm znama mi je ta prirucka :) ale gksu tam veru nie je :-Dtlačené knihy a e-knihy
-
-
-