Nazdar,
Mám na CD jeden veľký súbor, ktorý chcem skopírovať na PC, ale je na jednom mieste poškodený (možno je škrabanec na CD). Konkrétne ide o .avi súbor -- film. Neni na to nejaký program, ktorý to dokáže skopírovať?
Mal by som ešte jednu otázku: ako by sa dali prehrávať .ram odkazy (pre RealPlayer) pod linuxom? Nedokázal by to mplayer s nejakými kodekmi? Existuje aj RealPlayer pre linux, ale mne s ním nefunguje zvuk, lebo sa tam nedá vybrať alsa ako zvukový výstup.
Ďakujem.
Ondro
Týmto príkazom sa vytvorí súbor film_zaciatok.avi, ktorý bude obsahovať prvých 15 minút z pôv. filmu:
Druhá časť filmu sa dá vytvoriť asi prepínačom -ss, zatiaľ som to neskúšal, asi by som skúsil príkaz
Mencoder s prepínačmi -ss a -endpos sa dá použiť aj na odrezanie začiatku alebo konca filmu.
Napríklad: Mal som film o veľkosti 1GB a rozdelil som ho na 600 MB a 400 MB a napálil a na inom PC si ho chcem pozrieť. Pritom mám len jeden súbor s titulkami.
Prvú časť filmu si pozriem normálne:
mplayer -sub titulkovy_subor.srt nazov_suboru1.avi
Ak má tá prvá časť dĺžku povedzme 52 min, pozriem si druhú časť s titulkami príkazom:
mplayer -sub titulkovy_subor.srt -subdelay 3120 nazov_suboru2.avi
Kde 3120= 52 krát 60 (-subdelay má argument v sekundách).