Damn Small Linux+problem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Damn Small Linux problem 13.11.2006 | 15:24Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľPochybujem ze v dsl je gcc. Mas DSL na disku? Skus programom df zistit ci nemas nahodou malo miesta na (ram)disku. Co presne tam robis, skus to blizsie popisat.
-
Re: Re: Damn Small Linux problem 13.11.2006 | 15:32Kapo NávštevníkAno, DSL mam na disku, dostal som ho tam instalatorom, ktory je sucastou LiveCD, problem nastava vtedy, ked zadam ./configure aj ked som pod rootom mi napise, ze pristup zamietnuty..
-
Re: Re: Re: Damn Small Linux problem 13.11.2006 | 16:40Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľPredpokladam ze si rozbalil nejaky .tgz balicek zo zdrojakom, vodiel dnu a napisal ./configure a vypise ti pristup zamietnuty. - ako root napis chmod 777 ./configure; chown root ./configure; chgrp root ./configure - uisti sa ze niesi v .tgz balicku ale ze ho mas naozaj rozbaleny (nestaci ak donho vojdes v mc), rozbal ho takto: tar zxpvf balicek.tgz - skript ./configure nespustaj ak si na inej particii (napr. mas nejaku inu particiu primontovanu na /mnt/hda2 a si v /mnt/hda2/root), vtedy musis zadat celu cestu alebo priamo povedat ktory interpreter pouzit, cize: bash ./configure - pozri co ma skript ./configure na prvom riadku (head -1 ./configure) a ci mas povolenie spustat ten interpreter co vypise na prvom riadku: $ head -1 ./configure #!/bin/bash - uisti sa ze mas gcc: $ which gcc /usr/bin/gcc
-
-
-