Spohodlnenie údržby a inštalácie Linuxu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Spohodlnenie údržby a inštalácie Linuxu 27.11.2006 | 07:51Dumaru NávštevníkNa zálohu a obnovu komplet partície som zatiaľ objavil Partimage a mkCDrec. Záloha komplet disku by mohla vyzerať aj ako -> boot CD (na zavedenie programu) + spakovaná partícia kvôli priestoru (na inom disku, z ktorej by sa obnovil komplet systém).
-
Re: Re: Spohodlnenie údržby a inštalácie Linuxu 27.11.2006 | 10:14Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľMale bootcd mozes pouzit moje (vdl.halicky.sk/bird) je tam fdisk, tar a gzip, grub, je to 10 MB iso + je tam adresar kam si mozes kopirovat balicky + potom si tam mozes dohodit nejake addony (skripty co ti tie balicky nainstaluju). Odfotit disk mozes tak ze pred a po instalacii spustis tento skript (nazvyme ho napr. checkpoint): #!/bin/bash FNAME="checkpoint-`date +%s`.$1" find / > $FNAME bzip2 $FNAME echo $FNAME Spustis to takto: #!/bin/bash SUBOR1=`checkpoint before` ...instalacia balicku alebo balickov... SUBOR2=`checkpoint after` diff $SUBOR1 $SUBOR2 > "$SUBOR2.diff" Mne na 80GB disku vytvorilo 15 MB adresar s obsahom vsetkych suborov na disku. zbaleny cez bzip2 ma 1 MB. Ak ti treba len zmeny tak si nechaj len ten diff subor.
-
Re: Re: Re: Spohodlnenie ĂşdrĹžby a inĹĄtalĂĄcie L 27.11.2006 | 11:07Srigi NávštevníkNeviem ci ten skript bude fungovat na 100%, uvedom si, ze v root su aj virtualne adresare /dev, /proc a /sys. Taktiez /tmp je zbytocne ukladat. BTW ak mas hotove live cd, mohol by si dopnit klasicke utility ako mc, parted, dalej by si mohol pridat cely /bin a /sbin, aj nejaky links a rp-pppoe by sa hodilo. Mohol by si to svoje live cd upravit?
-
Re: Re: Re: Re: Spohodlnenie ĂşdrĹžby a inĹĄtalĂĄc 27.11.2006 | 12:42Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľTo distro je urcene len na to aby nieslo a umoznilo spustit program bird (dialo). Naco by boli tie programy dobre?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Spohodlnenie 27.11.2006 | 22:44ferjo Návštevníkvrátiť systém do "checkpointu"- na to je v Linuxe vo vacsine distribucii "save configuration". Obvikle to potom este aj vypise ako takto ulozenu konfiguraciu nastartovat.
-
-
-
-
-