Mandriva Free 2007 DVD
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:00pe3k Debian, Feisty PoužívateľZ mojich skusenosti bola M2007 menej stabilna ako Ubuntu. BTW, preco uz neches ubuntu vidiet??
-
Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:03Dare_devil Debian, OpenSuse Používateľ2 krat mi pokazila GRUB, znicila vsetky data na particii 3 krat, dneska som 4krat instaloval a teraz ma stale hodi do textoveho rezimu, tak akoze este sekundu na kubuntu a prasknu mi nervy a budem so vsetkym mlatit...There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:05Srigi NávštevníkChyba medzi keyboard a zidli. Ubuntu mam uz od Oktobra, robim psie kusi a stale bezi v pohode paralelne s WinXP a teraz aj Arch Linuxom.
-
-
-
Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:03vian NávštevníkMoje skusenosti: Pouzivam ju uz od Mandrake 10 nieco. Od Ubuntu sa lisi inym balickovym systemom, ale na to sa da rychlo zvyknut /takmer ho uz nepouzivam, veci si instalim zo zdrojakov/. Nemam ziadne problemy, pre zaciatocnika je to velmi dobry pokus. Po polroku som vyhodil vsetky omalovanky, pouzivam XFCE a som spokojny. Rozbehal som uz vsetko, co som potreboval. Btw, myslim si, ze netreba odsudzovat ziadnu distribuciu, linux je velmi flexibilny a vsetko si vies nastavit podla svojich potrieb a vkusu /od toho zavisi aj rychlost a stabilita, o ktorych pises/ - inymi slovami, do..rvit sa da aj Debian, ked sa chce :-)
-
Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:15Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľA nevedel by si mi poradit ako by som mal predist takymto zlihaniam a nastavit/nakonfigurovat si ju tak, aby sla ako po masle? Ja som v linuxe zatial zaciatocnik, aj ked uz mam polrocnu skusenost s roznymi distribuciami...There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:22pe3k Debian, Feisty Používateľnetusim ako by take nieco co si pisal ti mohlo ubuntu urobit. samo od seba urcite nie. Ja pouzivam ubuntu uz druhy rok a nic podobne sa mi nestalo. Samozrejme ze aj moj kamos nadaval na linux, ked si chcel iba obnovit grub po instalacii win a po nabootovani klikol 4x Next Next Next bez toho aby si precital co potvrdzuje a spustil format celeho disku. Doteraz nadava aky je kvoli tomu ten linux sprosty ze mu toto urobil :)...
-
Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:32Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľNo poviem ti tak, nainstaloval som ubuntu, vsetko slo a dal som sudo apt-get install kubuntu-desktop, stiahlo mi asi 550 MB , dokoncilo sa to, restartoval som X, nastavil KDE a chcel spustit, restartovalo to pocitac a teraz sa neviem prihlasit do graf. rezimu ale stale mi zobrazi len textovy ... dakujem pekne neprosim :DThere is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:38--- Návštevníkako to tu uz niekto pisal ,chyba je niekde medzi klavesnicou a stolickou ,myslis si ze mandriva je nejaky blbuvzdorny zazrak ,tak ako si to nastavis tak to budes mat , tak ako aj ubuntu. Necakaj ze to bude predvidat a opravovat tvoje chyby ktore z neznalosti urobis. Taky linux este nevymysleli.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 18:23f0f0 Návštevníkskus sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
-
-
-
Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:24--- Návštevníkstiahni si manual a drz sa ho ,je sice starsieho vydania ,ale to by nemalo vadit
-
Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:39vian NávštevníkPred cca 2 rokmi ked som zacinal s linuxom som si kupil knizku od I. Bibra Zaciname s Mandrivou /alebo tak nejak/. Vela veci som si nastavoval podla nej. Vsetko ako po masle ti ale urcite nepojde. Bude to chciet kopu trpezlivosti a hlavne chuti naucit sa nieco nove. Good Luck :-) Tu je ta kniha v pdf ak by si mal zaujem: ftp://mandriva.contactel.cz/people/bibri/doc/
-
Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 16:44Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľUz som si stiahol tu v PDF co sa da stiahnut z tejto stranky, ja viem ze sa treba vela ucit, ale hovorim ti ze ja uplna lama niesom...There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 17:05--- Návštevníktak ale s tymto "...teraz sa neviem prihlasit do graf. rezimu ale stale mi zobrazi len textovy ... dakujem pekne neprosim :D " si sa teda rychlo vysporiadal
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 17:14Dare_devil Debian, OpenSuse Používateľjoj dobre zle som to napisal no ...There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 18:21f0f0 Návštevníkco sa tyka obnovy GRUBu precitaj si toto http://ubuntu.wz.cz/hlavni_stranky/navody_system_grub_obnova.html stiahni a napal si Super GRUB Disk http://forjamari.linex.org/frs/download.php/458/sgd_0.9534_EN.iso ma to cca 1.4MB, napal to na CD. Je to bootovatelne CD.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 12.12.2006 | 18:31--- Návštevníkobnovit grub sa da jednoduchsie a netreba nic nikde vytvarat treba otvorit konzolu , napisat sudo grub find /boot/grub/stage1 root (hdx,y) setup (hd0) (hd0)= mbr , tiez sa to da zmenit podla potreby .
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mandriva Free 12.12.2006 | 18:33--- Návštevníkpo prikaze find to vypise nejaky disk (hdx,y)
-
-
-
-
-
-
-
Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 18:27f0f0 Návštevníkak chces iba kubuntu (KDE) stiahni si instalacne CD Kubuntu, zbytocne ti gnome zabera na disku miesto. A naopak ak chces Gnome, instaluj s CD Ubuntu...jednoduche. Ano, da sa KDE doinstalit aj do ubuntu, ale ak nechces mat instalovane "zbytocne" subory a aplikacie urob to takto.
-
-
Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 14.12.2006 | 22:00Ľubor debian-based Používateľpovedz ak osa instaluje ked mas zdrojak,lebo sa z toho v mandrive nemozem vykopat
-
-
Re: Mandriva Free 2007 DVD 12.12.2006 | 18:55Cibo Návštevníkje pekna, ale mne sa pod nou akosi nepodarilo sprevadzkovat MySQL. Lepsie povedane ani neviem, ci je vobec tam. Tak som sa vrati ku staremu Mandrake 10.1
-
Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 13.12.2006 | 17:28Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľNemyslite ze sme sa tak trosku viac odklonili od temy? Prosim pokracujte v teme ktoru som zacal, teda "Nazory na Mandriva 2007 Free" DakujemThere is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 13.12.2006 | 23:03Tommy NávštevníkTačínal som s mandrivou....ó môj bože, ono sa to tak hrozne správalo že som bol až sarkastický keď som formátoval HDD a nahadzoval znova wirdos! Ale z omylu o linux-e ma vyviedla až distribucia Ubuntu na ktorej fachčím už od Júna a zatiaľ sa mi pod ňou podarilo rozbehať VŠETKO :D
-
-
-
Re: Mandriva Free 2007 DVD 15.12.2006 | 14:30disoft Mandriva 2007CZ PoužívateľZcinal som Knoppixom ,potom som presiel na Mandrivu 2006 a potom Mandrivu 2007 Free.Momentálne uz asi 10 dni pouzivam Mandrivu 2007 CZ.Free verzia akosi nespolupracovala s mojim hardwarom co sa tyka 3D grafiky,ale odkedy som kupil 2007 CZ , ide aj 3D desktop.Asi som mal zle ovladace na grafiku.Treba len nastavit zdroje softu a je to PARAAADA.Som velmi spokojny a aj zaciatocnik ma moznost hned od zaciatku pracovat s plnohodnotnym systemom.
-
Re: Re: Mandriva Free 2007 DVD 15.12.2006 | 22:21puňťa Mandriva 2007.1 Gentoo 64bit Používateľmandriva co je přidaná ke knize nebo koupená má v sobě ovladače od výrobců grafik a odstraní se tím největší problém začátečníků s verzí free tj. instalace ovladačů pro akceleraci grafiky. Není jednoduché najít správný kernel-source a správný ovladač. V Čechách stojí kniha " mandrivalinux 2007 cz " od Ivana Bíbra necelých 500 kč a pro začátečníka se opravdu vyplatí, takže jestli vám nevadí čeština ( systém jde samozřejmě spustit v jakémkoli jazyce ) tak zkuste shánět ( i v Praze se sháněla hned po vyjití špatně) nebo přes e-shop
-
-