Prvé skúsenosti s Xubuntu (XFCE)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Prvé skúsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 07:18Elven Návštevníkno tak mousepad som vymenil za leafpad aj ja :) a na xubuntu som zacinal fungovat ako na prvom debianovom systeme :)
-
Re: Prvé skúsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 07:22Dumaru NávštevníkA ešte som zabudol na jednu veľmi dôležitú vec: V tomto desktope mi oproti iným distrám (K/Ubuntu, SuSE, Debian) zatiaľ nezostala visieť žiadna aplikácia a bola menšia odozva pri spúšťaní programov. KLADY: 7. Stabilita (preto zostávam na tomto desktope) 8. Cedega mi pracuje s ovládačmi grafiky na výbornú oproti Ubuntu 6.06.1, kde bola nepoužiteľná
-
Re: Re: Prvé skúsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 07:26Elven Návštevníkmas xubuntu dapper alebo edgy?
-
Re: Re: Re: Prvé skúsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 07:32Dumaru NávštevníkEdgy, ten desktop je už upravený.
-
-
-
Re: Prvé skúsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 07:53necron99 Návštevníkxubuntu je super.mal som problem akurat s klavesnicou.hladal som nejake klikatko....trebalo len dopisat do x-orgu za sk us.........
-
Re: Re: PrvĂŠ skĂşsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 07:56necron Návštevníkinak tiez som rozmyslal ze to xubuntu bude na notas to prave. dumaru:rozbehal si wi-fi ? teda ak ho mas ...
-
Re: Re: Re: PrvĂŠ skĂşsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 08:22Dumaru NávštevníkXubuntu som nahodil na tento notebook, wifi nepoužívam, pripájam sa na net cez GPRS/EDGE modem. Xubuntu mi odľahčilo systém oproti Ubuntu, Inak XFCE prostredie mi pripadá kus zložitejšie, GNOME je narozdiel od neho komplexnejšie, najmä čo sa týka pohodlia práce a aplikácií. Napriek tomu sa mi ale Xubuntu páči.
-
Re: Re: Re: Re: PrvĂŠ skĂşsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 11:57pe3k Debian, Feisty PoužívateľZaujimalo by ma, ako sa bude spravat Xubuntu, ked na nom pospustam aplikacie z Gnome (hocico:), a tiez z KDE (napriklad uz len taky amaroK). Ci do pamate nenataha zas kopec kniznic a tym sa strati jeho hlavna vyhoda oproti Gnome - a to rychlost.
-
Re: Re: Re: Re: Re: PrvĂŠ skĂşsenosti s Xubuntu (X 13.12.2006 | 18:48Dumaru NávštevníkJa tiež musím nahodiť do Xubuntu dodatočne plno softu, okrem Opery, ktorá využíva QT knižnice využívam všetky ostatné GTK aplikácie. A GNOME a XFCE sú obe založené na GTK. Takže by s tým nemal byť problém. KDE aplikácie nepoužívam, ale určite s tým taktiež nie je väčší problém,
-
-
-
-
-
Re: Prvé skúsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 17:59uid0 Debian Používateľikony/odkazy na desktope? ble ludia, desktop, na ktorom vidite ikony je nevyuzity. na co by som si daval ikony na nevyuzivany desktop? :PDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Prvé skúsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 18:33Dumaru NávštevníkIkony na plochu som doriešil. Inak na ploche mávam väčšinou 0 (slovom nula) ikon, ale ergonomické využitie plochy zahrňuje aj ikony (odkazy, súbory) na ploche, to si buď istý. Chcem mať prehľad o tom, čo mám nahodené na booku, preto som to skúmal, Správa ikon na ploche v XFCE je trochu odlišná ako v KDE a GNOME. Je zaujímavé že možnosť vytvoriť napr. spúšťač programu mám len vtedy, keď vyvolám ponuku na nejakom súbore na ploche. A odkazy a súbory z plochy sa dajú mazať a presúvať len cez prehliadač súborov, nie priamo na ploche. Opravte ma ak sa mýlim, ja som zistil len toto + skúšal som cez konfigy vytvárať odkazy. PS: Mal si sa vykašľať na ikony a radšej poraď, ako vypnem uzamknutie desktopu po zavretí vika booku :-) Určite to bude v dákom konfigu, len som zatiaľ nič nenašiel.
-
Re: Re: Re: PrvĂŠ skĂşsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 19:03Lukáš Ubuntu 9.10 PoužívateľJa som začal s KDE, obkukol GNOME a skoncil som na XFCE. Taky sukromny dojem: XFCE na Xubuntu (6.06) mi pravidelne vypinalo XFCE ako manazera plochy, na zenwalku (4) sa mi to este nestalo. Ohľadom otazok - spustat na XFCE aplikacie pre KDE. Spustit K3B alebo Krusader bolo asi na 20sekund. (Xubuntu 6.06, Celeron 1.7, 256MB Ram)Juchúúú! Písmenkujem na lukas.cerro.sk
-
Re: Re: Re: Re: PrvĂŠ skĂşsenosti s Xubuntu (XFCE) 13.12.2006 | 20:13Dumaru NávštevníkTo by som nebol povedal (dlhšie spúšťanie KDE), ale písal som vyššie, že KDE aplikácie nepoužívam. Myslel som si že s tým v Xubuntu nebude problém. Inak to vypínanie manažéra plochy som postrehol aj v Edgy. Nemám na ploche žiadne odkazy a všetko nastavujem cez menu, takže mi to nevadí.
-
-
-
-