xfce pod ubuntu
mam laptop starsieho data, pouzivam Ubuntu, ale kedze som chcel nieco lahsie tak som si doinstaloval xubuntu-desktop. Som vcelku spokojny az na tie problemy s fontmi, ktore som uz poriesil vdaka foram. Ale k veci: Neviem kde moze byt problem, ale vzdy ked sa pokusim spustit niektore aplikacie zlyhavaju, proste sa z nicoho nic vypnu. Tak som ich skusil spustat cez Terminal a narp. Blender mi dava vystup:
---
molni@molni-laptop:~$ blender
Using Python version 2.4
Unable to load: libtiff.
Try setting the BF_TIFF_LIB environment variable if you want this support.
Example: setenv BF_TIFF_LIB /usr/lib/libtiff.so
Error: Rage 128 timed out... exiting
---
no libtiff som preinstaloval - fakt neviem co s tym. Ale skor ma zaujima ta hlaska "Rage 128 timed out.." lebo sa objavuje aj pri spustani googleearth.. Ten problem je aj pod Gnome.
Laptop je Dell C600. Budem vdacny za vsetky mozne riesenia.
Dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ja som po prvom nainstalovani dream l. to okamzite zavrhol ako peknu blbost, ale vratil som sa zase k nemu a zatial objavujem vyhody a nevyhody. Je svizne ,takze na ntb sa hodi.
Ma nevyhody ako kazdy linux. V tomto neradno pustat apt-get upgrade.
Inac upgrade stahuje asi tak 200MB balikov , co nepotesi.
A nevzdávaj sa, svet patrí odvážnym a vytrvalým :))
Ziadne problemy.
Inac ten blender niekedy davno u mna siel :)
A mozno by som aj presiel na ten dreamlinux, len neviem ci mi tych 750Mhz na laptope bude stacit.
Vdaka.
Aku ma ten ntb grafiku? 3D funguje?
ak ta potesi ze nie si sam s touto chybou , na ubuntuforums.org je vas viac a vyzera to na 3D problem a to by vysvetlovalo chybu aj s googleearth
Neskusal si novsi blender?
tu
tu
A vazne sa ten dreamlinux po par updatoch rozsype? hmm
nechce sa mi to nejak veľmi komentovať, skrátka je to debian testing. Veľmi šikovne spravené distro. Chlapy niesú žiadny amatéri a doteraz som nezaznamenal žiadne problémy..
Vdaka