Iný rozsah dokumentu vo Worde a v OpenOffice
Okrem toho sa mi počas písania stala ešte jedna vec. Na koniec textu som do bibliografie priebežne ukladal stránky, ktoré som použil a za nimi som dával dátum prístupu na ne. Keď som to uložil a zavrel a o niečo neskôr otvoril, na moje prekvapenie dátum zmizol, zmenilo sa aj zarovnanie pri odkazoch a premenili sa na hyperlinky (neviem prečo pred tým nimi neboli, a ak boli, neboli modré a podčiarknuté)
wo co go???
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a divne je, ze MS Word uklada obrovske RTF oproti takemu wordpadu (myslim, ze to moze byt ciastocne dovod zmeny dlzky, uklada to rovnako prasacky ako do DOC a OpenXML. fuj)
tak si tie dva subory porovnaj, format rtf je jednoduchy a citatelny aj ludskym okom ...
mimochodom moze to byt presne tym, otazne je ktory editor odtial vyhodi dolezite vlastnosti objektov a co tam namiesto toho prida.
Super rada, urcite poviem vysokoskolskemu ucitelovy, ze mu nebudem posielat prace, pokym si nenainstaluje OO ;)
ani by ma neprekvapilo keby to word rozvrzgal do takej miery ze zmenil aj velkost fontov okrem ich nazvov. no a to ti moze spravit tych zopar riadkov ...
inac s hentym profaka akurat tak kvalitne rozculis, daj mu to ako zvezok dokumentov oofice+pdf+rtf+doc s tym ze ked ma nieco proti formatovaniu nech si pozre to pdfko. nie kazdy ma peniaze na windoze fonty koli ich licencii. to ze su stiahnutelne neznamena ze je koser ich pouzitie ak nemas legalne windoze.
skusajuceho je skutocne "nic" do toho v akom programe bol ten dany dokument vytvoreny pokial je citatelny. no a tu hrozi ze ten dokument prestane byt citatelny pokial ho bude clovek prehadzovat medzi oo.org a wordom (a inymi kancelarskymi balikmi napriklad pre psion). nejedna sa o chybu oo.org alebo wordu ale o moc velku otvorenost formatu rtf ktora nepresla standardizaciou. no a preto som odporucil nech sa to tam da vo viacerych formatoch, nejaky uz bude pouzitelny pre skusajuceho.
Čo vy na to?
ted
Čo je ale potom teda výhodou .rtf? Resp. dôvodom jeho existencia.
Inak práve som zistil že .odt sa dá otvoriť aj v Microsoft Word. Teda aspoň u mňa. Ako to že to nikto nespomenul. Prečo by som to potom nemal nechávať v tom? (možno to má pádny dôvod, ešte som kompatibilitu celkom netestoval, len som to vo Worde otvoril, pozriem sa na to o bližšie)