Dobrý den mám taký malý veľký problém neinštaloval som si na notebook (ASUS A6RP AP023) linux SUSE 10.1 počas inštalácie šlo všetko v poho ale žiaľ keď som ho zapol tak na monitore sa mi zobrazili len nejaké farebné čiary a náznak kurzora.. Ja som doteraz používal len windows čiže LINUX a jeho nastavenia mi nič nehovoria. Pokiaľ by som mohol poprosiť co najskôr o radu bol by som veľmi vdačný. Pokiaľ by ste mi vedeli pomôcť buď to napíšte sem alebo môžeme konzultovať cez mail admin@coolpeople.sk DAKUJEM
najdi si niekde (v manuali k monitoru, na nete) hodnoty horizSync a VertRefresh svojho monitora, po nabootovani systemu a naskoceni farebnych ciar sa nezlakni, ale daj CTRL+ALT+F1, prihlas sa ako root, edituj /etc/X11/xorg.conf a zmen hodnoty horizSync a VertRefresh na tie, ktore potrebuje tvoj monitor. Btw toto sa tu riesi kazdy druhy den, co uz
to mi pripomina nastartovany framebuffer na exotickej grafickej karte teda graficky boot a nasledny start xwindows s ovladacom ktory to uz len dorazil.
v suse sa zvykne pouzivat grub v ktorom sa da pridat parameter jadra vga=normal, to by malo pomoct az pokial neprepises ten konfigurak pre grub.