Counter Strike > wine > Linux
Ide CS cez najnovsie Wine?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Je to sice pre half life, no malo by to po prekopirovani niektorych suborov fungovat aj s CS.
2. cedega vyzaduje novsie x prostredia (neviem co presne, ale je to verzia 7.1 : )
3. cedega potrebuje aspon nvidia GPU, a nie vsetky hry idu korektne
ALE
4. Ide o to , ze vsetko sa da rozbehat pod linuxom !!!!!!!!
A ked ide vsetko rozbehat skus mi poradit ohladom webcameri logitech quickcam sphere . Keby bol nato nejaky rpm balicek bolo by to vykupenie pre mna :D
za cedegu sa plati, warez zabija software.
no a tu je kamen urazu, vecsina ludi si mysli ze ked su zdrojaky pristupne, tak su k danemu baliku pristupne aj data a moze sa to beztrestne distribuovat v plnej forme. no ale to nie je pravda ako iste vieme, ci uz z pohladu komercnych dat ku hram ktorych zdrojaky/engine vysli zdarma pod GNU/GPL (stary doom aj s klonmi, vsetky verzie quake, dalsich x hier ...), alebo z pohladu napriklad cedegy kde je dostupna okliestena verzia (bez plneho DirectX) za ucelom testovania na roznych distribuciach ...
A platíš aj za MS Office, hry vo Windowse? Ak máš (alebo si mal) všety hry vo Windowse zakúpené, potom si ja kúpim Cedegu :-) Prestaňme sa hrať na poctivých.
> 2. cedega vyzaduje novsie x prostredia (neviem co presne, ale je to verzia 7.1 : )
Nooo záleží asi od verzie Cedegy, aj bez GUI ide spoľahlivo napr. verzia 4.4.3 a všetko ostatné sa nastaví v konfigu.
> 3. cedega potrebuje aspon nvidia GPU, a nie vsetky hry idu korektne
Netvrdil by som len to, záleží vo veľkej miere aj na distre a na ovládačoch grafiky. Na integrovanom Inteli 852GM si v pohode zahrám aj spomínaný CS. Samozrejme že grafika je najdôležitejšia.
> 4. Ide o to , ze vsetko sa da rozbehat pod linuxom !!!!!!!!
Keď sme už pri hrách, rozbehaj napr. Windowsácke ICQ kvôli Xtrazu a hrám, doteraz sa mi nepodarilo rozbehať na nijakom distre Macromediu Dreamweaver 2004 MX (nie som programátor)...
Cez wine sa dá všetko! A tento najnovší ma veľmi milo prekvapil, keď som bez problémov nainštaloval Dreamweaver, a potom som len tak skúsil že či pôjde aj čeština nainštalovať od SQP Vetrnika a čuduj sa svetu, nainštalovalo sa to normálne ako na WIRDOOZE :D
$ wine Dreamweaver.exe
(stačí aj ako normálny use, nemusíš byť root) a Dreamweaver sa Ti začne pekne inštalovať.