prenos Linuxu na stare PC
Mam starsi notebook, P133 s 24MB RAM, 500 MB diskom a PCMCIA sietovkou. Problem je, ze tam nieje CDrom. Chcel by som tam nainstalovat DamnSmall Linux, no neviem ako. Najjednoduchsie riesenie je asi nainstalovat ho na inePC, a tuto particiu preniest cez seriovy port na notebook. Tak som sa do toho pustil, na notebooku som nabootoval brutalware a ine jedno (viac) disketove distribucie, no ziadna neobsahovala dd. Ako dostat dd na notebook? Obycajne skopirovanie z ineho systemu skoncilo chybou.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nieco podobne som riesil aj ja ale trosku inym sposobom. kupil som si IDE kabel ktory mi umoznil pripojit disk z notebooku do stolneho PC ako normalny harddisk a bolo vybavene takze som mal o niekolko krokov menej :-)
Pred chvilou som uplnou nahodou narazil na distribuciu Smalllinux, a ta obsahuje aj dd aj fdisk. Tak to idem skusit, ale idem este nastudovat, ako sa konfiguruje ser. port. Zatial,
No problem je teraz v tom, ze tam nieje stty, takze musim nieco vymysliet ako nakonfigurovat serial. Zatial ma napadlo to preniest aj s kniznicami, no teraz na to nemam cas, pohram sa stym vecer. Dufam ze to po.
Vecer sa ozvem ako som dopadol...
Zatial dik za rady...