niekolko otazok na debian
a tu je moja zaplava otazok:
1) rozpozna grub okamzite aj windows?
2) aky download zvolit? mam rychle pripojenie do internetu
3) kde zozeniem nejaky manual na debian? teda hlavne by som potreboval sources.list
4) co by som este mal o tom vediet?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Je tam nieco aj po slovesky.
Grub neinstaluj ak ho uz mas.
inak asi z debianu nic nebude. vobec mi nespoznalo sietovu kartu (mam na doske microstar s cipom nvidia nforce2)
Problemy mam s CPU frequency scaling, pod Ubuntu som mohol znizit frekvenciu procesora, Debian ide stale naplno.
Dalej mam zatial problem s hybernaciou a suspend. Nevie niekto poradit?
P.S.
Aha este aby som nezabudol firefox a thunderbird sa volaju inak. Spociatku mi trochu padalo iceweasel, ale po ugrade je to OK /zatial/
Dost textu na tuto temu je na abclinuxu.cz, Arch-wiki a gento-handbook. Ak mas book je dobre rozbehat aj undervoltovanie CPU.
a nestacili by tie distribucne? :)
Ale je pravda, ze inak som to ani neskusal, ak sa da inak, tak potom sa rad poucim :)
BTW uid0, neviem ci by si bol ochotny a schopny, nemohol by si do "databazy znalosti" hodit postup vytvarania Debian-ovskych balickov zo src? Tym myslim, ziadne checkinstall, ale asi je na to vlastny nastroj. Teda ak mas cas a vies to. Alebo postni link na tuto temu, kludne aj eng.
THX
ad BTW: pre osobne pouzitie je checkinstall vynikajuci. mozno niekedy napisem, ale nemam to podrobne nastudovane.
inac pozri oficialny Debian New Maintainers' Guide a google
klesla mi teplota procesora a aj HDD, ale este stale to nie je to co by som ocakaval. Pohybuje sa okolo 45st. co nestaci na to abby sa vypol uplne ventilator. Mozno este pozriem na to znizovanie napatia.
Kazdopadne vdaka. pre uplnost dodavam jadro 2.6.18-3
vyzera to tu pekne :-)
netinstall nerozoznal sietovku - tak som stiahol klasicke cd z testing... a to funguje :)
instalacia velmi podobna ubuntu z alternate :-)