dnes som sa pokúšal o urýchlenie mojho virtuálneho stroja. QEMU. Pokúšal som sa skompilovať akcelerátor KQEMU - aby mi rýchlejšie šlapal Windows pod Linuxom.
Čiže pekne po poriadku:
1. v online dokumentácii som našiel:
cd /tmp tar zxvf kqemu-x.y.z.tar.gz cd kqemu-x.y.z2. tak som sa premiestnil cez konzolu do priečinka /tmp rozbalil KQEMU a premiestnil sa do priečinka: riadok vypadal takto
viliam@linux-8tfv:/tmp> cd kqemu-1.3.0pre11/3. Potom sa v dokumentácii písalo:
./configurespustil som aj to a naraz mi ukázalo:
viliam@linux-8tfv:/tmp/kqemu-1.3.0pre11> ./configure big/little test failed Could not find kernel includes in /lib/modules or /usr/src/linux - cannot build the kqemu module Source path /tmp/kqemu-1.3.0pre11 C compiler gcc Host C compiler gcc make make host CPU i386 ./configure: line 344: test: =: unary operator expectedTak dobre. asi nemám nainštalované gcc a make Ale potrebné balíčky doinštalované boli. Čo robím nesprávne? A ako to mám robiť?
a taká blbá otázka: Čo znamená riadok:
./configure: line 344: test: =: unary operator expectedCelý program som sťahoval z : http://fabrice.bellard.free.fr/qemu/about.html
co asi toto znamena ?:) mozno ze mi chybaju zdrojaky jarda ?:) alebo nie ?:) alebo v prirucke ku kompilacii niesu napisane dependencies ?:)
bud chyba sh-posix alebo bash.
nie ze by sa to nedalo obist (stiahnut zdrojaky z kernel.org, prelozit aj zo vsetkou pozadovanou podporou a nastartovat z neho) ale zaberie to viacej casu.
no ale ak chce niekto silou mocou kompilovat, tak nei je problem. teda, viac sa unavi ....
co si napisal: na toto tie zasrané Windowsy jednoducho nemajú..
mozem ta ubezpecit, ze sa mi tu (okrem ineho) kompiluje ovela jednoduchsie :)
ale tie zasrane vyndovsy na to naozaj nemaju :)