Otazka pre Ubuntistov + maly OT
<OT>
BTW co si myslite o tychto kratkych vyvojovych cykloch? IMHO to Linuxu skor skodi. Pozrite na MS, ten vydal novy operacny system po 5 rokoch. Preco sa nevydaju podobnou cestou aj distribucny developery a neladia jednu distribuciu cca 3 roky? Netreba potom vyvijat SW vzdy pre novu distribuciu, netreba tolko HDD miesta na mirroroch a pod.
Proste kcem vediet ci si myslite ci by Linuxu dlhsi vyvojovy cyklus prospel / uskodil.
</OT>
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
je to jeho hlavnou vyhodou oproti MS ci Debianu
ak chces novsi vyrobok MS, tak si pekne zaplat za upgrade alebo za novu verziu a instaluj. nova verzia linuxu stoji mozno 10SK, zalezi na tom, po kolko su lacne CD u Vas v obchode
ked pride feisty fawn, okamzite stahujem a davam si na komp
tak ja si myslim ze rychly ciklus urcite prospel
len co feisty pride tak si ho nahodim. inak myslim ze podpora 18 mesiacov je velmi slusna, vsak planujem edgy pouzivat do vydania feisty, feisty do vydania GG atd atd atd :)
ja mam medzistupne rad :)
nejde o to ako casto s avyda novy release ale ako dlho je supportovany
Čo sa týka MS a Windowsu, je to niečo úplne iné, však Windows už mal výjsť pred 3 rokmi ak sa nemýlim (Longhorn). A keď už konečne vyšiel, väčšina používateľov nadáva, že v ňom nič nejde alebo musí kúpiť nové železo :-)
Čo sa týka MS a Windowsu, je to niečo úplne iné, však Windows už mal výjsť pred 3 rokmi ak sa nemýlim (Longhorn). A keď už konečne vyšiel, väčšina používateľov nadáva, že v ňom nič nejde alebo musí kúpiť nové železo :-)
</CITE>
Mne ide o to poukazat na to, ze v MS sa 5 rokov ladilo WinXP, tak ze za tych 5 rokov sa dostal do celkom pouzitelnej formy (v dobe vydania bolo WinXP paskvil)
Nepaci prave pri Ubuntu, ze ked sa distro ako tak ustabilni a ludia si nan zvyknu, uz je tu novy relase.
samozrejme za dlhsi chybka sa vloudila :D :D
Proste Linux ma nuti za cenu aktualneho SW, tak instalovat nove aktualne distro. Toto je kravina, zaklad by mal ostat aspon 2 roky a ladit sa optimalizovat, applikacie by zase upgradovali samostatne.
kto chce kratke, nech pouziva nieco s rolling updates.
Podla mna je cyklus OK.