Ahoj, snazil som sa nainstalovat z windowsu adaptovanu hru OpenTTD(Transport Tycoon Deluxe)... ale narazil som na problem, neda sa skompilovat hru lebo chýba SDL(nejaky synaptic.... sorry, dalej neviem :)) lenze nikde ho neviem stiahnut... na sourceforge.net tam je o tom záznam, ale ziadne súbory... na pocitaci mam nainstalovanu live distribuciu Mandriva 2007 Free, a z Mandriva 2006 PP DVD som nainstaloval uz vsetky mozne subory ktore by s tym mohli súvisieť(SDLmixer, libSDL*...), ale stale hlasi, ze mu SDL chýba... neviete poradit ako na to alebo kde si ten balicek stiahnut?
tak si rovno dam aj odpoved: stiahnut sa to da na http://www.libsdl.org/download-1.2.php
mimochodom, mas tam nieco pokazene a pokial zatajis co, tak ti nepomozeme. nie preto ze by sme boli na teba zly ale nemame k comu, nevidime ti na monitor.
Kompilacia OpenTTD:
# ./configure
Makefile:201: *** You need to have SDL in order to run OpenTTD on UNIX. Use DEDICATED if you want to compile a CLI based server. Stop.
Kompilacia SDL:
# ./configure
checking build system type... i686-pc-linux-gnuoldld
checking host system type... i686-pc-linux-gnuoldld
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cc... no
checking for cl... no
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See 'config.log' for more details.
Nainstalovane balicky:
gcc2.96-cpp-2.96-0.83mdk
gcc-cpp-4.1.1-3mdk
aoss-1.0.12-1mdv2007.0
libexpat0-1.95.8-3mdk
libfuse2-2.5.3-3mdk
libltdl3-1.5.20-9mdv2007.0
libnewt0.51-0.51.6-12mdv
PS.: mandriva nema balicek libsdl-devel?
presne tak, pod nazvom g++ vystupuje GNU kompilator pre c++ a ten je aj mne z neznamych pricin v inom balicku. pokial by si chcel zivit dve verzie kompilerov, tak treba mat gcc-config.
ostatne uz myslim patri do ineho threadu :-)
v inom balicku nez co? kompilator pre C? tak ake nezname priciny?