Obnova zavedenie
MAL som linux mandriva 07 . bohuzial sa nemozem zbavit zavadzaca uz som to skusal nanovo nianstalovat mal som lilo teraz som si vybral grub a stale mi zostalo to lilo.Co s tim?ako to odstranim?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nakonfiguruj si grub v
/etc/grub/menu.lst
a potom spusticisla particii si daj podla seba
dd if=/dev/zero of=/dev/hda count=1 bs=512
Toto zapise 512 bajtov (same nuly) do MBR.Preco nemozes instalovat fedoru? Co ti v tom brani? Lilo to urcite nemoze byt. Nastav v biose startovanie z CD mechaniky a instaluj
???
-no ,da sa o tomto diskutovat ,ale uz je zrejme neskoro to rozoberat.
preco si nenapisal ze tam mas windows , stacilo vlozit cd winxp ,dat konzolu pre obnovenie a pouzit prikaz FIXMBR a FIXBOOT a toto by trvalo par minut.
to je ten prikaz,
uz je neskoro zalamovat rukami a plakat...30gb hudby - 40gb SW niekolko dokumentov vo flamcine
ale to sa da do poriadku teda aspon dufam
FIXMBR a FIXBOOT - to som robil ako prve bohuzial ten zavadzac tam zostal aj tak
ps.: a netvrdi ze uz nie si lamer. ale chce to len zbierat skusenosti. najlepsie je pred instalaciou vsetko pre istotu zalohovat. :-)))
zaloovat treba nielen konfiguraciu software ale aj hardware , teda aj geometriu a rozdelenie diskov. ja som si vzdy opisal na nalepku (hoci aj zo starej diskety) udaje o disku, ceruzkou. myslim ze mi to par krat aj pomohlo :-)
- [boot loader]
aj ten to moze blokovattimeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn