Gentoo Gnome lista
Moj PC: Notebook Acer Ferrari 4000. OS: gentoo.
Mam takýto problém, odinštaloval som KDE a nainštaloval gnome.
Len že ked spustim gnome tak mi zmine lista. inštaloval som to cez emerge gnome
Neviete co s tym?
vdaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.

no ja to mam nainstalovane ako balik.:
$ emerge --search gnome-panel Searching... [ Results for search key : gnome-panel ] [ Applications found : 1 ] * gnome-base/gnome-panel Latest version available: 2.16.3 Latest version installed: 2.16.3 Size of files: 2,629 kB Homepage: http://www.gnome.org/ Description: The GNOME panel License: GPL-2 FDL-1.1 LGPL-2ak by to nepomohlo, tak si precisti nastavenie gnome (tie subory a adresare s bodkou).
Ale mal by som pod otázku:čo robí tento príkaz revdep-rebuild už som ho pred tym snazil zadat ale dostal som odpoved ze príkaz nepozná
jsdnoducho opvedane, ten nastroj prejde vsetky programy a najde chybajuce kniznice. potom sa rozhodne ci prelozi kniznicu albo ten program. tym sa vyriesia zavislosti ktore sa mohli porusit v priebehu pouzivania.
inac, ako si ho zadaval ze ti nesiel? ved on je sucastou zakladneho kamena gentoo.
a dostal som na výstup túto hlášku:
>>> Emerging (2 of 20) kde-base/kicker-3.5.5 to / !!! Please attach the following file when filing a report to bugs.gentoo.org: !!! /var/tmp/portage/kde-base/kicker-3.5.5/work/kicker-3.5.5/config.log !!! ERROR: kde-base/kicker-3.5.5 failed. Call stack: ebuild.sh, line 1614: Called dyn_compile ebuild.sh, line 971: Called qa_call 'src_compile' environment, line 4983: Called src_compile kicker-3.5.5.ebuild, line 35: Called kde-meta_src_compile kde-meta.eclass, line 379: Called kde_src_compile kde.eclass, line 170: Called kde_src_compile 'all' kde.eclass, line 340: Called kde_src_compile 'myconf' 'configure' 'make' kde.eclass, line 322: Called econf '--with-composite' '--without-java' '--with-x' '--enable-mitshm' '--without-xinerama' '--with-qt-dir=/usr/local/qt' '--enable-mt' '--with-qt-libraries=/usr/local/qt/lib64' '--disable-dependency-tracking' '--disable-debug' '--without-debug' '--disable-final' '--without-arts' '--prefix=/usr/kde/3.5' '--mandir=/usr/kde/3.5/share/man' '--infodir=/usr/kde/3.5/share/info' '--datadir=/usr/kde/3.5/share' '--sysconfdir=/usr/kde/3.5/etc' '--enable-libsuffix=64' ebuild.sh, line 577: Called die !!! econf failed !!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant. !!! A complete build log is located at '/var/tmp/portage/kde-base/kicker-3.5.5/temp/build.log'. revdep-rebuild failed to emerge all packages you have the following choices: - if emerge failed during the build, fix the problems and re-run revdep-rebuild or - use -X or --package-names as first argument (trys to rebuild package, not exact ebuild) or - set ACCEPT_KEYWORDS="~<your platform>" and/or /etc/portage/package.unmask (and remove /root/.revdep-rebuild.5_order to be evaluated again) or - modify the above emerge command and run it manually or - compile or unmerge unsatisfied packages manually, remove temporary files and try again (you can edit package/ebuild list first) To remove temporary files, please run: rm /root/.revdep-rebuild*.?_*Co s tym?
po takom zasahu je pochopitelne ze sa ti niektore programy (ako kde-base/kicker) prestanu spustat a nebude ich mozne rozumnym sposobom prelozit bez toho aby si sa skrabal lavou rukou za pravym uchom.
skus si prejst /etc/make.conf, najme flag USE, odinstalovat zbytocne alebo problematicke casti systemu, spustit emerge --newuse world a revdep-rebuild. toto je treba spravit vzdy ked clovek spravi update systemu po dlhom case alebo vyhodi niektore zasadne aplikacie (je to spomenute niekde v man emerge niekde pri parametri -C) . ci uz preto ze vykona neuplnu odinstalaciu (kicker nebol odinstalovany alebo ho vyzadovala ina a stale nainstalovana sucast kde) alebo koli tomu ze sa niektore baliky prehodia do inych kategorii.