Gentoo Gnome lista
Moj PC: Notebook Acer Ferrari 4000. OS: gentoo.
Mam takýto problém, odinštaloval som KDE a nainštaloval gnome.
Len že ked spustim gnome tak mi zmine lista. inštaloval som to cez emerge gnome
Neviete co s tym?
vdaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
no ja to mam nainstalovane ako balik.:
ak by to nepomohlo, tak si precisti nastavenie gnome (tie subory a adresare s bodkou).
Ale mal by som pod otázku:čo robí tento príkaz revdep-rebuild už som ho pred tym snazil zadat ale dostal som odpoved ze príkaz nepozná
jsdnoducho opvedane, ten nastroj prejde vsetky programy a najde chybajuce kniznice. potom sa rozhodne ci prelozi kniznicu albo ten program. tym sa vyriesia zavislosti ktore sa mohli porusit v priebehu pouzivania.
inac, ako si ho zadaval ze ti nesiel? ved on je sucastou zakladneho kamena gentoo.
a dostal som na výstup túto hlášku:
Co s tym?
po takom zasahu je pochopitelne ze sa ti niektore programy (ako kde-base/kicker) prestanu spustat a nebude ich mozne rozumnym sposobom prelozit bez toho aby si sa skrabal lavou rukou za pravym uchom.
skus si prejst /etc/make.conf, najme flag USE, odinstalovat zbytocne alebo problematicke casti systemu, spustit emerge --newuse world a revdep-rebuild. toto je treba spravit vzdy ked clovek spravi update systemu po dlhom case alebo vyhodi niektore zasadne aplikacie (je to spomenute niekde v man emerge niekde pri parametri -C) . ci uz preto ze vykona neuplnu odinstalaciu (kicker nebol odinstalovany alebo ho vyzadovala ina a stale nainstalovana sucast kde) alebo koli tomu ze sa niektore baliky prehodia do inych kategorii.