Nedá sa prihásiť do Ubuntu 6.10
nedá sa mi prihlásiť do Ubuntu 6.10. Systém pride normalne po GDM, zadam meno a heslo a tu stojim.
Nejde prihlasit ani ako root a ked chcem prepnut do konzoly tak mi cely obraz rozbije a nevidim nic.
Sedenie sa zapina Xgl, ale doteraz v pohode islo. Ziadne zasahy som nerobil, len obycajny restart.
Grafika je ATI.
Diky za pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
jednoducho sa neviem prihlasit. Zadam meno a heslo a zastane. KEd dam crtl+alt+backspace tak ma nahodi opät na GDM.
Terminal nejde prepnut, rozhadze grafiku.
Naozaj niekto nevie ???
prihlasujem sa do prostredia Xgl, mam nahodeneho Beryla
mimochodom, crtl+alt+backspace zrusi X-windows ale to bude v zapeti nakopnute naspet pomocou (gnome) display managera. a to ze sa ti grafika v (ehm) textovom rezime rozhadze po prepnuti z 3d poukazuje na to ze sa ti bije ovladac na kartu s vesa framebufferom. to je tak, ked chces mat graficky teplomer pocas startu a closed source ovladace, tak to obcas aj takto dopadne. holt, vyrobca si dal zalezat.
aj tak sa to nerozbehlo ....
inac netusim co povazujes za potrebne veci, preplneny disk zvykne nastat najcastejsie pri kompilacii zdrojakov (najme pre gentoo ktore nemas a keby sa ta to tykalo tak to uz spomenies) alebo pri stahovani veci z internetu. ci uz nejake torrenty alebo apt cache s *.deb balikmi ktore mas niekde na disku.
ps.: torrenty su peklo, ak si to neprestavis ze by sa alokovalo miesto raz a v plnej miere, tak budes mat tieto problemy neustale.
takze ak sa ti nechce pozriet kolko mas volneho miesta (a ci je to sposobene tym), tak reinstaluj.
vga=normal single
popripade namiesto single pouzijes init=/bin/sh.