legalnost
Su tie kodeky, ms fonty pravne v poriadku???
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: legalnost 24.03.2007 | 22:41Tommy Angelo Používateľ...tvoje obavy by som chcel mat...ale dnesny ludia take starosti mat nemusia. A hlavne slovaci. V linuxe to plati dvojnasobne. Ak sa bojis ze pomocou easyubuntu nainstalujes nelegalny soft, tak to nie je pravda. Pomocou neho iba nainstalujes kodeky a + dalsie veci, ktore sa nesmu sirit/distribuvovat bez suhlasu autorov. A ubuntu striktne dodrziava ideologiu slobodneho softwaru, cize vsetko co je v ubuntu je zadarmo sirene a preto tam neni napr. flash, mp3 kodek, ms fonty..atd. takze neboj sa je to OK. Cestou easy ubuntu si to iba pridas a nie si v rozpore s nicim...iba tak s ideologiou ubuntu, ale pre teba ako pouzivatela to moze byt jedno. Ty si mozes ubuntu spravit dle obrazu sveho ;)
-
Re: legalnost 24.03.2007 | 22:42hurfo Ubuntu 6.10 PoužívateľCo sa tyka legalnosti by malo byt vsetko v poriadku (Aj ked s Fontami od M$ by som si nebol 100% isty :-D) rozdiel je akurat v licencii. Jedna sa o proprietalny software (uzavrety kod) a teda nesplna podmienky na dodrzanie GPL licencie. To znamena kludne to mozes instalovat. Nejedna sa o warez ak ide o to.
-
Re: legalnost 24.03.2007 | 22:59cccc Návštevníkdakujem, to som chel vediet, ci ide len o uzavrety softver, sa mi zda ze easyubuntu dakedy vyhadzovalo spravu, ze tento softvare co nainstalujete nemusi byt vo vasej zemi legalny...tak potom OK
-
Re: legalnost 24.03.2007 | 23:49uid0 Debian Používateľfonty od MS (core fonts) su siritelne ak su vsetky a je k nim prilozena EULADebian. apt-get into it…
-
-